12:45 / 22.05.2020.

Autor: HRT

Otkazuje se festival Ultra Europe 2020.

Arhivska fotografija, Borna Filic/PIXSELL

Arhivska fotografija, Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osmo izdanje festivala ULTRA Europe odgađa za 9. do 11. srpnja 2021. godine.
Osmo izdanje festivala ULTRA Europe, koje se trebalo održati od 10. do 12. srpnja 2020. na stadionu Park Mladeži u Splitu, zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, odgađa za 9. do 11. srpnja 2021. godine.

"Trenutna zdravstvena kriza u kojoj smo se našli je bez presedana i za nas nema većeg prioriteta od zdravlja, sigurnosti i fizičkog blagostanja svih naših obožavatelja, kao i svih onih koji su uključeni u produkciju i organizaciju festivala", poručuju organizatori.

Kupljene ulaznice za ovogodišnje izdanje vrijedit će za ULTRA Europe 2021. ili ULTRA Europe 2022., ovisno o izboru, a kao dodatnu pogodnost, osigurali su, kažu, i iznos od 20€ koji će biti dodan na festivalske narukvice za odabrano izdanje.

Navedeni iznos moći će se iskoristiti za hranu, piće ili kupnju u službenoj ULTRA trgovini. Osim toga, omogućili su, kažu, i promjenu imena za one koji svoje ulaznice žele prepustiti nekom drugom.

Za sve one koji ne žele iskoristiti kupljenu ulaznicu za jedno od dva iduća festivalska izdanja ili iskoristiti mogućnost zamjene, osigurali su povrat sredstava.

Više informacija oko odabira ili zamjene kupljenih ulaznica, kao i povrata sredstava svim će nositeljima ulaznica stići putem e-maila, a svoj će odabir trebati potvrditi zaključno s 12. srpnja 2020. godine.

"Svako izdanje festivala ULTRA Europe osmišljeno je da bude ništa manje nego izuzetno. Najveće zvijezde elektroničke glazbe, najsuvremenija produkcija, povijesni trenuci s bajkovitih destinacija i lokacija te naši dragi Ultranauti koji u Hrvatsku stižu iz cijelog svijeta, razlog su što u tome i uspijevamo. Do zadnjeg smo se trenutka nadali da će se ovogodišnje izdanje održati kao što smo i planirali ali vjerujemo da je ispred nas svjetlija budućnost i da ćemo se vratiti još jači u 2021. godini", poručuju iz organizacije.

I dalje će, nastavljaju, s vlastima nastaviti pratiti razvoj zdravstvene krize.

Valja napomenuti da je riječ o enormnom gubitku za turizam. Naime, samo prošle godine u danima festivala koji je u Splitu okupio oko 120 tisuća posjetitelja, zaradilo se više nego ikada prije, odnosno oko 14,8 milijuna kuna više nego lani. Godinu ranije, prema pisanju portala Novac, brojka je bila zaokružena na oko 40 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!