08:11 / 23.04.2020.

Autor: K.D./HRT

Otkrijte glumačke tajne oskarovke s Harvarda Natalie Portman

-

-

Foto: - / -

Oskarovku Natalie Portman u petak gledamo u vesternu Ubojita Jane (Jane Got a Gun, 2015.), a uz sjajnu glumicu igraju još Joel Edgerton, Ewan McGregor, Noah Emmerich, Rodrigo Santoro, Boyd Holbrook i drugi.

Zanimljivo, Joel Edgerton, Natalie Portman i Ewan McGregor zajedno su glumili u Ratovima zvijezda: Epizoda II - Klonovi napadaju (2002.) i Ratovima zvijezda: Epizoda III - Osveta sitha (2005.), ali nikad nisu bili u istoj sceni.

Iako se na sam naziv filma odmah počinje vrtjeti po glavi hit Aerosmitha, pjesma se od filma razlikuje samo u slovu s (Janie's Got a Gun), tema je tek slična - i pjesma govori o jakoj karakternoj ženi, ali ova upuca oca koji ju je seksualno iskorištavao kao dijete.

Natalie je rođena 1981. u Jeruzalemu, a s četiri godine njena je obitelj preselila u SAD. Prvu ulogu dobila je s 13 godina, u konkurenciji 2.000 glumica, u nezaboravnom hitu Luca Bessona Leon profesionalac, uz Jeana Renoa. U tinejdžerskoj je dobi glumila u filmovima Beautiful Girls i u manjoj ulozi u Svi kažu volim te Woodyja Allena. Godine 1999. nominirana je za Zlatni globus za sporednu ulogu u filmu Samo tu ne.

Jedna je od rijetkih glumica s diplomom prestižnog Harvarda, umjesto glumačke akademije. 2003. imala je malenu ulogu u Studengori, potom u zapaženim nezavisnim filmovima Garden State i Bliski odnosi, za koji je nagrađena Zlatnim globusom za najbolju sporednu glumicu,  te nominacijom za Oscara u istoj kategoriji. Kruna je bila odlična izvedba balerine u filmu Crni labud, te nagrađena Oscarom, Zlatnim globusom, te nagradom Screen Actors Guild.
"