Otvoren 22. Međunarodni festival folklora

02.07.2019.

10:18

Autor: V.K./HRT

-

-

Foto: - / -

Ovog ljeta mnogo je razloga za posjet Karlovcu. U Šancu je u nedjelju otvoren 22. Međunarodni festival folklora, koji će trajati od 30. lipnja do 6. srpnja.
Ovog ljeta mnogo je razloga za posjet Karlovcu. U Šancu je u nedjelju otvoren 22. Međunarodni festival folklora, koji će trajati od 30. lipnja do 6. srpnja. 

O toj manifestaciji u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ govorili su dr. Željko Štajcer, predsjednik Festivala, Kristina Medarić, dopredsjednica Festivala i Ivana Moškun Štefanac, producentica i koordinatorica.

Ove godine Festival ugošćuje više od 160 sudionika iz 6 zemalja: Meksika, Obale bjelokosti, Južne Koreje, Ukrajine, otoka Guama te Kine, posredstvom Ministarstva kulture RH, a u okviru zajedničkog projekta Godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine, rekao je Štajcer.

Medarić je naglasila kako je Festival pod pokroviteljstvom CIOF-a, a to je međunarodna organizacija organizatora festivala folklora i jedina neprofitna organizacija koja je partner UNESCO-u. Karlovački festival je certificiran od 2013.godine, što daje dokaz kvalitete, a osim plesa, pjesme, glazbe, nošnji, da bi festival bio pravi mora sadržavati i internacionalne kuhinje, radionice, seminare, izložbe, simpozije.

- Prošle godine smo kreirali Okuse svijeta gdje smo htjeli prezentirati ponajbolje specijalitete svake zemlje i odaziv publike je bio izuzetan, tako da smo ove godine manifestaciju proširili na tri dana. Ona počinje sutra s gastro showom, gdje će svaka zemlja prezentirati jedno svoje jelo i na licu mjesta ćemo moći vidjeti kako se ono priprema, naglasila je Moškun Štefanac.

Prije svake večeri pripovijedat će se priče iz spomenutih zemalja na dječjim radionicama "Putujemo svijetom" uz još mnoštvo dodatnih sadržaja poput obiteljskog kviza, izrade ribarske mreže s otoka Guama, korejskih lepeza i meksičkog „Božjeg oka", rekla je Moškun Štefanac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!