Otvoren Green River festival

20.08.2020.

11:30

Autor: Dobro jutro Hrvatska/Gordan Ćelić/HRT

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radionice, crtaonice, mozgaonice, igre bez granica i sudjelovanja u pričopričama sve to nudi Green River Festival na savskom nasipu, pokraj Hendrixovog mosta.
Na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta po prvi se puta održava Green River festival. Njime želimo ponovno oživjeti događanja na rijeci Savi, kao i nekadašnju tradiciju savskog kupališta, uz naglasak na održivosti i suživotu s prirodom, poručuju organizatori.

Radionice, crtaonice, mozgaonice, igre bez granica i sudjelovanja u pričopričama sve to nudi Green River Festival na savskom nasipu, pokraj Hendrixovog mosta.

- Green River Festival pronašao je svoj dom tu kraj rijeke Save. Zato i green za zeleno i river za rijeku. Malo smo se htjeli maknuti iz centra. Potražiti sigurnu oazu u prirodi i od potresa i pandemije. Odlučili smo se smjestiti u poplavnu ravnicu rijeke Save, nadamo se da neće biti poplava i napraviti nešto novo i inovativno, reciklirano. Evo svašta vas očekuje. Do 20. rujna imat ćemo niz raznih instalacija, poručila je Ana, idejna začetnica festivala i organizatorica.

- Prvu solarnu plažu, solarne sjenice pa smo malo podijeljeni na zone. Bit će tu sportska zona, "kids" zona, pametna zona s VR kutkom gdje ćete se moći prošetati u prošlost. Iako smo iz budućnosti, vraćamo se na kupalište kakvo je bilo nekad. Inspiraciju smo našli u starom zagrebačkom kupalištu koje je bilo jedno od top okupljališta Zagrepčana za vrućih ljetnih dana, dodala je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!