08:30 / 17.01.2018.

Autor: HRT

Otvoren ledeni hotel za obožavatelje Igre prijestolja

-

-

Foto: - / -

Ledenog bara čuva zmaj, pića se poslužuju u ledenim čašama, a u susjednom restoranu Led može naručiti odrezak od soba umjesto od konja.
Nova turistička zamka u Laponiji. HBO Nordic i Lapland Hotel SnowVillage udružili su se kako bi uredili hotel s tematikom iz filma Igre prijestolja koji je uklesan iz snijega i leda.

Fantastična ledena palača sastoji se od 24 sobe, od čega su deset apartmani za goste koji odluče boraviti tijekom noći. Skulpture od leda prikazuju teme i likove iz popularne serije i nalaze se i po sobama i apartmanima hotela. Tako je u jednoj sobi ogromna rezbarija Bijelog Hodača koja se nalazi iznad kreveta. Tu je i zmajsko klizalište, ledena replika željeznog prijestolja, oznake velike kuće Westerosi na zidovima, te rekonstrukcija Dvorane lica Braavosi.

Ledenog bara čuva zmaj, pića se poslužuju u ledenim čašama, a u susjednom restoranu Led može naručiti odrezak od soba umjesto od konja.

Za parove koji žele "zapečatiti vezu između svojih kuća", postoji kapelica za vjenčanje. Pošto je temperatura u ledenom hotelu minus pet stupnjeva Celzija, preporučljivo je da gosti ostanu u ledenoj sobi samo jednu noć. Odvojene dnevne kabine pružaju topliji smještaj kako bi se omogućio produženi boravak bez hipotermije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!