Otvoren najveći sportsko-rekreacijski park u Dubrovniku

02.06.2020.

13:25

Autor: Ivana Brailo Drnas/HRT

default error photo
Investicija je vrijedna gotovo 3 milijuna kuna, a po prvi put su postavljene i sprave za vježbanje prilagođene osobama s invaliditetom.
U Dubrovniku, na predjelu Babin kuk, otvoren je dosad najveći sportsko-rekreacijski park. Investicija je vrijedna gotovo 3 milijuna kuna, a po prvi put su postavljene i sprave za vježbanje prilagođene osobama s invaliditetom.

Mnoštvo djece na igralištu najbolji je dokaz koliko je zapravo ovakav sadržaj bio potreban na predjelu Babinog kuka.

Projekt vrijedan 2,8 milijuna kuna obuhvaća četiri cjeline, posebno prilagođene mlađima od šest godina, starijoj djeci, ali i odraslima.

Imamo nogometni i košarkaški teren, iznad je fitness ili outdoor sprave, recimo, i dole igralište za malu djecu, kaže pročelnik UO za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika Srđan Todorovski.

- Ovo se radi o najvećem igralištu sada na području Grada Dubrovnika, koje ima cijeli niz aktivnosti, posebno treba istaknuti prve workout sprave za osobe s invaliditetom, dakle, takvo nešto dosada nije postojalo u gradu Dubrovniku, ističe gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Po uzoru na ostale parkove i igrališta u Dubrovniku i ovdje će za nekoliko tjedana biti postavljene sigurnosne kamere, iako je, prema gradonačelnikovim riječima, broj slučajeva vandalizma na javnim površinama znatno manji nego prije nekoliko godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!