12:20 / 06.02.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Otvorila se kuća Buffalo Billa za posjetitelje koji žele prespavati u njoj

Kuća Buffalo Billa postala atrakcija

Kuća Buffalo Billa postala atrakcija

Foto: Ilustracija / Pixabay

Kuća u kojoj je serijski ubojica "Buffalo Bill" iz filma "Kad jaganjci utihnu" držao svoje žrtve i gdje je sniman veliki broj scena, uskoro bi se mogla otvoriti za najam posjetiteljima.

Kuća, sagrađena 1910. godine u Perryopolisu, predgrađu Pittsburgha, ima tri kata i 213 kvadratnih metara. Interijer izgleda jednako kao i u psihološkom trileru Jonathana Demmea koji je osvojio pet Oscara.

Nakon što je četverosobna kuća prodana prije pet godina za oko 195 tisuća dolara, Chris Rowan, produkcijski dizajner, kupio ju je za 290 tisuća dolara.

Rowan planira poznato poprište strave pretvoriti u turističku destinaciju, koju će iznajmljivati posjetiteljima, rekao je njegov glasnogovornik agenciji AFP.

Gosti će moći napraviti turu po kući, uključujući i podrum gdje je Jame Gumb, poznatiji kao Buffalo Bill, zatvarao žene koje je otimao, i gdje su snimane scene iz filma "Kad jaganjci utihnu" iz 1991. godine.

Novi vlasnik kuće, sada specijalist u uređenju filmskih setova, planira rekreirati brutalnu radionicu Buffalo Billa, kao i repliku klopke u kojoj je Gumb držao svoje žrtve. Bunar ne postoji u sadašnjoj kući; te scene su snimane u studiju.

Agentica nekretninama Eileen Allan, koja je AFP-u potvrdila da je kuća prodana Chrisu Rowanu, na YouTube je postavila snimku prostorija kuće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!