Outdoor turizam u potpunosti zaživio u Buzetu

31.07.2019.

16:02

Autor: Ivana Nežić/HRT

default error photo
Bazen i nije novost u turizmu, ali kad je smješten na 550 metara visine i iz njega pogled puca na stari Buzet, i paraglajdere ostavlja bez daha.
Nema mora, ali zato ima sunca, vjetra, stijena za penjanje i netaknute prirode. Na svemu tome i s malo poduzetničke inicijative grade turističku ponudu u Buzetu. Ondje je takozvani outdoor turizam u potpunosti zaživio.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Bazen i nije novost u turizmu, ali kad je smješten na 550 metara visine i iz njega pogled puca na stari Buzet, i paraglajdere ostavlja bez daha.

Martin i Alison među stotinama su ljubitelja aktivnog turizma koji posjećuju robinzonski kamp na vrhu Ćićarije. Svake je godine sve posjećeniji iako, ovdje, komoditeta i luksuza nema!

- Mi nudimo u principu ništa, smije se Nevio Ladavac, voditelj kampa Raspadalica. I dodaje: Nudimo prostor za kampiranje i informaciju gdje možete raditi svoje sportove. Što treba ljudima? Imaju svoju opremu, treba im samo informacija gdje je bike staza, gdje je penjalište. Ali u principu nudimo mir, tišinu i netaknutu prirodu.

Zato se turisti svake godine vraćaju, i sve su sve brojniji. Paraglajding, biciklizam i penjanje, samo su dio ponude.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!