Paljenjem pusta završen Riječki karneval i ove godine bez povorke

27.02.2022.

22:42

Autor: I.Z./HRT/Hina

Paljenjem pusta završen Riječki karneval

Paljenjem pusta završen Riječki karneval

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Danas je u riječkoj luci zapaljen pust, čime je obilježen završetak Riječkoga karnevala 2022. godine.


Danas se trebala održati Međunarodna karnevalska povorka središtem Rijeke, ali se zbog epidemioloških razloga morala i ove godine otkazati.

Paljenje pusta se simbolično godinama održavalo neposredno nakon završetka karnevalske povorke Rijekom u organizaciji karnevalske skupine POM-F-RI, koju čine studenti riječkoga Pomorskog fakulteta. Tako su se i ove godine na Gatu Karoline Riječke sakupili predstavnici karnevalskih skupina Rijeke i okolice i organizirali spaljivanje pusta.

Pust je spaljen na pontonu na moru u riječkoj luci, a ove godine ponio je naziv Janssen Cipljen.

Ključevi grada su simbolično iz ruku karnevalista vraćeni riječkom gradonačelniku Marku Filipoviću. Meštar Riječkoga karnevala tijekom proteklih tri desetljeća Toni, odnosno Anto Škrobonja, ovom prigodom je prepustio funkciju meštra Sandiju Pribaniću.

Anton Škrobonja je proglašen počasnim meštrom Riječkog karnevala.

S obzirom na nemogućnost održavanja ovogodišnje redovite karnevalske povorke u Rijeci, najavljeno je održavanje u drugom, izvanrednom terminu, 18. lipnja 2022.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!