Parada ljubavi na ulicama Berlina

28.08.2022.

13:04

Autor: Hina/HRT

"Parada ljubavi"

"Parada ljubavi"

Foto: Christian Mang / REUTERS

Tisuće ljudi plesale su u subotu na ulicama Berlina uz zvukove tehno glazbe u sklopu "Parade ljubavi", događaja koji je osmišljen kako bi potaknuo ljude da se više uključe u dobrotvorni rad i u programe pomoći drugima.

Sudionici su isticali transparente na kojima su pisali slogani poput "Živi i pusti druge da žive" i "Na ulice za ljubav".

Događaj je započeo u regiji Mauerpark u glavnome gradu Njemačke te se nastavio kroz istočni okrug Friedrichshain, a potom i u okrugu Kreuzberg.

- Raspoloženje je odlično, svi su veseli, rekao je glasnogovornik.

- Za nas je ovo prilika da manje društvene organizacije i berlinski klubovi dobiju prigodu i predstave se na veliki način, rekli su organizatori.

Cilj im je povećati broj i visinu donacija i povećati broj članova volonterskih skupina.

"U sedam godina koliko postoji 'povorka ljubavi', u manifestaciji je sudjelovalo oko 50 dobrotvornih skupina i organizacija."

Među volonterskim grupama su i one koje pomažu beskućnicima, organiziraju događaje protiv aktivnosti neonacističkih skupina i organiziraju pomoć migrantima koji stignu u grad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!