17:52 / 15.10.2018.

Autor: V.M./I.S./HRT

Parodija na Hitchcocka na maloj sceni Komedije

-

-

Foto: - / -

'39 stepenica', Hitchcockov kultni film adaptiran za kazalište postao je brodvejska uspješnica, a sada ga izvode i glumci i glumice zagrebačke Komedije.
'39 stepenica', Hitchcockov kultni film adaptiran za kazalište postao je brodvejska uspješnica, a sada ga izvode i glumci i glumice zagrebačke Komedije. Publika tako na sceni Jazz i Cabaret cluba Kontesa može vidjeti što se dogodi kad se klasični triler pretvori u krimi-komediju.

Kada je 1915. Škot John Buchan napisao špijunski triler '39 stepenica', nije ni sanjao da će ga proslaviti film Alfreda Hitchocka, a brodvejski ga scenaristi pretvoriti u urnebesnu krimi-komediju - duhovitu, dinamičnu igru, s komičnim situacijama i nevjerojatnim obratima.

Shvatili smo da je to jedan u stvari jadan zahtijevan i velik komad, no uspjeli smo se tome vrlo spretno okrenuti i napraviti jedan kabaretski pristup tom komadu kroz jednu šalu s Hitchcockom, sa cijelim noir-žanrom, objašnjava redatelj Marko Juraga.

Sve izvode samo tri glumca i jedna glumica koja utjelovljuje tri ženske uloge: Sam koncept zadaje žanr, više to nije ni horor. niti triler. To bi se zapravo moglo nazvati parodijom,  kaže glumica Jasna Palić Picukarić.

Glumci Saša Buneta i Davor Svedružić tumače gotovo 70 likova, a jedino se glavni lik pojavljuje samo u svojoj ulozi, uvučen u koloplet opasnih i njemu potpuno nerazumljivih situacija.

U svakom slučaju dosta zahtjevno, ali istovremeno je to užitak, pogotovo sada kada se srećemo s publikom pa dobivamo potvrdu i tamo gdje smo očekivali, a bome i tamo gdje nismo,  ističe glumac Goran Malus.

Obmana, misteriozne lukave seksi zavodnice, naivac koji ne zna što ga je snašlo - tu je sve što je volio i dovodio do apsurda 'nemogući' Hitch, a u predstavi je i još jedan njegov omiljeni štos: cameo pojavljivanje - čije i u kojem trenutku, morat ćete otkriti sami.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!