Partibrejkersi najesen u Zagrebu

01.06.2023.

08:21

Autor: Hina/HRT/V.M.

Partibrejkers

Partibrejkers

Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Više od godinu dana od nastupa na festivalu Brijačnica, kultni beogradski rokeri Partibrejkers u subotu, 14. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture ponovno donose nezaustavljivu žestinu i distorziju, najavljeno je iz Tvornice.

Partibrejkersi su lani proslavili 40 godina djelovanja, a tijekom četiri desetljeća postali su sinonimom za iskrene, sirove i žestoke svirke, dok su njihovi stihovi uklesani u povijest, kako beogradskog, tako i regionalnog rocka i glazbe uopće.

Hitovi su se iskristalizirali već prvim albumom ''Partibrejkers'', 1985. godine, a niz se nastavio izdanjima ''Partibrejkers II'' (1988) te ''Partibrejkers III'' (1989). U sljedećem desetljeću na kazeti objavljuju koncertno izdanje ''Zabava još traje'' (1992), te albume ''Kiselo i slatko'' (1994) i ''Ledeno doba'' (1997).

Objavili su i dvije kompilacije ''Najbolje od najgoreg''(1996) i ''San i java'' (1999). Uslijedili su ''Gramzivost i pohlepa'' (2002), ''Sloboda ili ništa'' (2007), ''Krš i lom'' (2010). Brejkersi su svoje posljednje studijsko izdanje objavili 2015. godine, album ''Sirotinjsko carstvo''.

- Partibrejkers ovog listopada u Tvornicu donose zvuk rock'n'rolla, svoje zarazne rifove i divlje ritmove. ''Kreni prema meni'', ''Sit gladan'', ''Ako si'', ''Stoj, Džoni'', ''Ti moraš biti moja'', ''Lobotomija'', ''Hoću da znam'', ''Zemljotres'', ''Hipnotisana gomila'' i druge pjesme Brejkersa vječne su i bez roka trajanja, poručuje organizator.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!