Paul McCartney muzeju V&A poklonio fotografije pokojne supruge Linde

08.05.2018.

07:55

Autor: E.L.S./Hina

Foto: Twitter@V_and_A

Foto: Twitter@V_and_A

Foto: - / -

Kolekciju čine portreti članova Beatlesa, Rolling Stonesa i Jimija Hendrixa, a kamerom je zabilježila i brojne privatne trenutke članova obitelji.
Sir Paul McCartney donirao je muzeju Victoria & Albert 63 fotografije koje je kamerom zabilježila njegova pokojna supruga Linda, pišu britanski mediji.

Kolekciju čine portreti članova Beatlesa, Rolling Stonesa i Jimija Hendrixa, a kamerom je zabilježila i brojne privatne trenutke članova obitelji. Neke originalne polaroid snimke javnosti će biti prikazane prvi put.

Fotografije Linde McCartney, koja je 1967. proglašena američkom fotografkinjom godine posjetitelji će moći vidjeti od 12. listopada u novootvorenom krilu Centra za fotografiju muzeja V&A.

Muzejski kustos Odjela za fotografiju, Martin Barnes je kazao: Linda McCartney bila je talentiran svjedok razdoblja pop kulture. Istraživala je brojne kreativne pristupe umjetničkoj fotografiji, a kamerom je uspjela zabilježiti i nježne trenutke s članovima obitelji. Iznimno smo zahvalni Sir Paulu McCartneyu i njegovoj obitelji na ovoj velikodušnoj donaciji.

Paul i Linda upoznali su se u jednome londonskom noćnom klubu 1967., iste godine kada je ona proglašena američkom fotografkinjom godine. Iduće je godine postala prva fotografkinja čiji je rad krasio naslovnicu časopisa "Rolling Stone". Bio je to portret Erica Claptona. Na naslovnici prestižnog časopisa 1974. pojavila se zajedno sa suprugom Paulom.

Par se vjenčao 1969. Imali su četvero djece - Stellu, Heather, Mary i Jamesa, a Linda je umla 1998. od karcinoma dojke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!