Peškafondo i Big game fishing u Hvaru: Odlični ulovi, sav novac za humanitarne svrhe

08.11.2021.

16:58

Autor: Mirta Šurjak/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Ribolovno natjecanje na Hvaru

Ribolovno natjecanje na Hvaru

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Sada vas vodimo na more. I to doslovno. U Hvaru je održana 10. međunarodna ribolovno turistička manifestacija Peškafondo i Big game fishing u organizaciji udruge "365 Gariful Hvar". Ove godine okupila je čak 48 ekipa. Najveća ulovljena lignja imala je 34, a najmanja samo 6 centimetara. 

Ni kiša ni jako jugo nisu zaustavili 10. Peškafondo i Big game fishing. Ljudi su jednostavno željni druženja i dobrog raspoloženja, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mjera. 

- Veseli nas što se unatoč svemu uspjela organizirati ovakva manifestacija. Svaka čast organizatorima na njihovim naporima jer ovim su uspjeli na najbolji način u promociji Hvara i produljenju turističke sezone u Hvaru, ističe direktor Turističke zajednice grada Petar Razović

Što Vas motivira da već 10.godina organizirate ovo?

- Moj škoj. Ma di ću ako neću ovdje. Voli dati i volim vratiti drugima ono što su oni meni dali, hvarski ugostitelj i organizator manifestacije kaže Ivan Gospodnetić-Gariful

U grad podno Španjole manifestacija je privukla čak 48 posada s cijele hrvatske obale, ali i šire. Našlo se tu i kontinentalnih mornara. 

- Evo ja po prvi put sudjelujem. Odlična zabava. Uhvatili su tune od nekih 20 kilograma, al nemojte to nikome reći, kaže Jasmin Hukić iz BiH. 

- Ovo je danas sinjsko-hvarska kuharska koalicija?Evo kuhamo kolega i ja iz Hvara sinjske arambašiće. I najvažnije je da ovo nikako meso ne smije izmiješati, da se ne raspadne, ugostitelj iz Sinja Damir Mandac

- Ovo vam je isto kao naša hvarska gregada, ona se isto ne miješati, ističe Petar Hure, ugostitelj iz Hvara. 

Izmiješalo se na Peškafondu dobrih ribljih bokuna ove godine. Nakon mora, borba za ribarske trofeje nastavila se na kopnu. Poslije vaganja, stručni ocjenjivački sud odlučio je da je ukupan pobjednik turnira splitsko-hvarska ekipa "Limini" sa 7,565 kilograma ulovljenih liganja. Kapetanica Željana iz mora je izvukla čak 14 liganja.

- Fenomenalno. Mokro. Vjetrovito. Pravi gušt. 

Pobjednik Big game fishinga je kaštelanska ekipa "Kapo" s ulovljena 22 kilograma oborite ribe, dovoljno da nahrani sve sudionike, koji su unatoč kiši plesali i pjevali sve do ponoći.

Kako i ne bi, ulov je bio i više nego dobar, a nas je posebno za srce ulovila činjenica da je sav novac uplaćen za sudjelovanje, namijenjen u humanitarne svrhe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!