17:16 / 13.08.2021.

Autor: Vesna Ljubo, Hrvoje Šimunović/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Pet dana sporta, glazbe i pozitive na 22. Pannonian Challengeu

Pet dana sporta, glazbe i pozitive

Pet dana sporta, glazbe i pozitive

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

22. Pannonian Challenge i u Osijek je vratio zabavu, adrenalin i pozitivnu energiju. U festivalu ekstremnoga sporta i urbane kulture ovaj put ponovno može uživati i publika koja se nakon prošle pandemijske godine, vratila na tribine.

Ovogodišnji je Pannonian Challenge okupio samo najbolje iz svijeta ekstremnoga sporta.

- Imamo prošlogodišnjeg pobjednika BMX-a Jack Clarka iz Engleske, najboljeg rolera na svijetu Joea Atkinsona, također iz Engleske i pobjednika skatea također, Kristiana Kaana iz Slovenije. Plus, skoro 200 drugih sportaša koji dolaze, i naravno naš Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX-er i treći na svijetu ove godine, nabraja Jurica Barač, direktor Pannonian Challengea.

- Očekujem najbolji Pannonian, kao i dosad sve bolji i bolji, idemo u tom smjeru i očekujemo top vožnje od naših sportaša koji dolaze u svim disciplinama, podijelio je Igor Vukadinović - Poki, organizator sport zone Pannonian Challengea.

Na najpoznatiji festival ekstremnoga sporta u ovom dijelu Europe vole doći i sportaši.

- Dobro je vratiti se ovamo, u akciju. Danas će biti dobro, 22. izdanje Pannonian Challengea je počelo i morate doći, rekao je Joe Atkinson, Engleska.

- Ove godine vraćamo publiku, vraćamo glazbeni program. Pet dana sporta, glazbe, pozitive, malo vrućine i to je ono što nas zapravo veseli, najavio je Jurica Barač.

Veseli i činjenica da je Pannonian odlična turistička promocija za grad na Dravi.

- PC smješta grad Osijek na mapu svijeta, kako sportsku tako i zabavnu, ali rekao bih i onu neuništivog karaktera. Konstantno govorim da grad Osijek mora imati mentalitet pobjednika, Pannonian to definitivno pokazuje, izjavio je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Sportski adrenalin, dobra zabava i atmosfera kakvu ima samo Pannonian Challenge, u Osijeku traju do nedjelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!