11:15 / 10.07.2019.

Autor: HRT

Pijanistička zijezda Aljoša Jurinić za humanitarnu akciju "Korak u život"

-

-

Foto: - / -

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu.
Aljoša Jurinić sa svojim  gostima, Marcom  Grazianijem na violini, Hiwote Tadesse na violi i Aljom Mandič Faganel na violončelu uključio se u veliku humanitarnu akciju i koncertom na Sceni AMADEO pomoći će stipendiranje mladih studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

U petak, 12. Srpnja 2019., s početkom u 21 sat na Sceni AMADEO održat će se humanitarni koncert mladog pijanista, Aljoše Jurinića u sklopu akcije "Korak u život", a za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga pokrenuta jedna od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija - Korak u život.

Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture. Svaki kupac ulaznice dobiva na poklon originalnu grafiku slikara Vatroslava Kuliša!

U slučaju kiše koncert će se održati u subotu, 13.07. u 21 sat.

Koncertna najava humanitarne akcije 'Korak u život'

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!