Pismo kraljice Elizabete iz 1966. prodano na dražbi u Njemačkoj za 8300 eura

27.11.2022.

10:07

Autor: M.M./Hina/HRT

Pismo kraljice Elizabete iz 1966. prodano na dražbi u Njemačkoj za 8300 eura

Pismo kraljice Elizabete iz 1966. prodano na dražbi u Njemačkoj za 8300 eura

Foto: Ilustracija / SHutterstock

Osobno pismo nedavno preminule engleske kraljice Elizabete II. u subotu je prodano na dražbi u Njemačkoj za 8300 eura, objavili su organizatori.

O kupcu se zna samo da je žena koja živi u inozemstvu.

Pismo je prodano na dražbi koju je organizirala aukcijska kuća Eppi u Stuttgartu.

Pismo je upućeno njemačkoj jahačici Etti Plesch, rođenoj Mariji Gräfin von Wurmbrand-Stuppach, čiji su konji dva puta pobijedili na prestižnoj utrci Epsom Derby u Engleskoj.

Kraljica piše "dragoj gospođi Plesch" da je bila "oduševljena lijepom slikom konja" u njezinu ladanjskom utočištu u Sandringhamu "koju sam od Vas i gospodina Plescha dobila za Božić".

Zatim 40-godišnja kraljica zaključuje svoje pismo zahvale uvidom da je strpljenje možda najvažnija osobina u uzgoju konja, uz malo sreće.

Ferdinand Benedikt Eppli iz aukcijske kuće rekao je kako je očekivao da će za pismo biti zainteresirane dvije skupine ljudi.

Licitacija je počela s cijenom od 2600 eura.

- Ima entuzijasta koji traže poštanske pošiljke sa zanimljivom poviješću ili od istaknutih pošiljatelja, a tu su i obožavatelji britanske kraljevske obitelji, rekao je uoči dražbe za dpa.

Elizabeta II umrla je u rujnu u dobi od 96 godina.

Osim kraljičina pisma, na aukciji u subotu u ponudi je bilo i pismo Buckinghamske palače iz ureda Lady Diane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!