20:50 / 06.08.2018.

Autor: HRT

Plesne večeri na Zrinjevcu

Foto: Boris Štajduhar

Foto: Boris Štajduhar

Foto: - / -

Već nekoliko godina Plesne večeri na Zrinjevcu sinonim su prave zagrebačke plesne atmosfere pod krošnjama stoljetnih platana.
Zagrebački vremeplov, koji već niz godina u Zagreb donosi dašak prošlih vremena, i ove godine predstavlja Plesne večeri na Zrinjevcu, svojevrsni plesni vremeplov koji sve zaljubljenike u plesne korake, ali i one koji će to tek postati šalje u romantična vremena kultnih zagrebačkih plesnjaka.

U deset dana na Zrinjevcu će se izmijeniti različiti bendovi, ali i plesni stilovi – od swinga, lindy hopa, boogieja, two-stepa, jivea, rock'n'rolla, do tanga, valcera i foxtrota!

Već nekoliko godina, Plesne večeri na Zrinjevcu u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, sinonim su prave zagrebačke plesne atmosfere pod krošnjama stoljetnih platana. Na pozornici Zrinjevačkog paviljona nastupit će tako brojni izvođači – Plesne večeri otvara u petak, 10. kolovoza - Miro Ungar & Bend, a 11. kolovoza nastupaju Robert Mareković & Swingers. Do 19. kolovoza nastupit će još i Rock Brijači, rock bend Tango te Rockin' Neno & The Cadillac. Osobito će biti zanimljiv Elvis Presley Show koji priprema Steve Morgans Planet, u petak, 17. kolovoza.

Uz plesne ritmove, na Zrinjevcu će biti i mala gastro-oaza koja će u ponudi imati slasne ljetne slane i slatke zalogaje. U predahu od plesa, posjetitelji će se moći osvježiti originalnim koktelima, voćnim napitcima i talijanskim kavama.

Za sve one kojima plesni koraci nisu bliski, a voljeli bi plesati – organizirane su škole plesa – 14. kolovoza salsa večer, 15. kolovoza tango večer, a 16. kolovoza swing večer. Uz škole plesa, tu su i plesni vodiči na podu s ucrtanim koracima uz koje će posjetitelji moći sami naučiti plesati box step, cha cha cha, foxtrot, rhumbu i tango.

Usto, romantična atmosfera Zrinjevca okićenog retro lampicama i scenografijom jednostavno poziva na ples, a sjajna i opuštena atmosfera čak i najsramežljivije ohrabri za pokoji strastveni plesni korak. Ulaz je slobodan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!