Počele prijave za 29. izdanje Porina

02.11.2021.

13:47

Autor: T.V./Hina/HRT

Nagrada Porin

Nagrada Porin

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Otvorene su prijave za 29. izdanje Porina, kojima glazbena struka tradicionalno nagrađuje izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Prijave izdanja za ukupno 39 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30. studenog. Prijavljuje se online, putem aplikacije na prijave.porin.org.

Kako je priopćeno, iznimno će se, radove koji budu objavljeni između 22. i 30. studenog, ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, moći prijaviti do 3. prosinca, putem formulara koji ce se moci zatraziti na info@porin.org.

Kategorija "Najbolji album za djecu" od 2015. godine je bijenalna te se ove godine dodjeljuje, s obzirom na to da nije dodijeljena prošle godine.

U svim kategorijama, osim "Albuma godine", mogu se prijaviti albumi koji imaju 51 posto materijala iz zadnje dvije godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Sve detaljne informacije o kategorijama dostupne su na službenim stranicama Porina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!