Počelo snimanje druge sezone izvrsne HRT-ove krimi serije "Šutnja"

29.11.2022.

12:46

Autor: Komunikacije HRT-a

Dalibor Matanić

Dalibor Matanić

Foto: promo / promo

Produkcijska kuća Drugi plan danas je u Osijeku za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) počela snimanje druge sezone izvrsne dramske serije "Šutnja". Scenarije za novih šest epizoda ove kriminalističke serije prema motivima preuzetim iz romana pisca i novinara Drage Hedla potpisuje Marjan Alčevski, fotografiju Danko Vučinović, scenografiju Ivo Knezović, a režiju Dalibor Matanić.

Branka Katić, Dalibor Matanić i Goran Bogdan

Branka Katić, Dalibor Matanić i Goran Bogdan

Foto: promo / promo

Glumačkoj ekipi iz prve sezone koju predvode Kseniia Myshina, Sandra Lončarić, Darko Milas, Leon Lučev, Godan Bogdan, Tihana Lazović, Mijo Jurišić, pridružili su se Branka Katić, Anđelka Prpić, Iva Jerković, Iryne Verenich – Ostrovska i mnogi drugi.

Producenti serije su Miodrag Sila i Nebojša Taraba iz Drugog plana, a urednica serije za HRT je Jasmina Božinovska Živalj.

Branka Katić

Branka Katić

Foto: promo / promo

- Iako nas je rat u Ukrajini natjerao na određene izmjene i prilagođavanje scenarija stvarnosti, iznimno smo sretni da nastavljamo pričati našu priču. "Šutnja" se vraća još napetija nego u prvoj sezoni i nadamo se da će gledatelji u Hrvatskoj ali i brojnim europskim zemljama, SAD-u, Australiji...gdje je prva sezona do sada plasirana, biti zadovoljni, rekao je Nebojša Taraba.

Dalibor Matanić i Goran Bogdan

Dalibor Matanić i Goran Bogdan

Foto: promo / promo

Druga sezona "Šutnje" bavi se svime onime što poduzimamo kako bismo preživjeli i poduzimanjem onoga što moramo kako bismo imali kontrolu nad svojim životom.

Godinu dana nakon završetka radnje iz prve sezone naći ćemo naše junake udaljene jedne od drugih. Olga (Kseniia Myshina) je potpuno posvećena humanitarnoj pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor (Goran Bogdan) je upravo dočekao objavljivanje autobiografije koju je napisao za Horvatića (Leon Lučev). Ona je veliki uspjeh, a njegovo ime nije na omotu.

Branka Katić, Goran Bogdan i Dalibor Matanić

Branka Katić, Goran Bogdan i Dalibor Matanić

Foto: promo / promo

Vesna (Sandra Lončarić), nakon napada na Vladimira radi na važnim slučajevima kao glavna inspektorica. U drugoj sezoni važnu ulogu u pokretanju zapleta dobiti će dvije jake žene Mila koju glumi Branka Katić i Jelena koju glumi Anđelka Prpić.

Prva sezona serije, odlično prihvaćena kako od publike, tako i od kritike, premijeru je imala na HTV-u, zatim na ukrajinskom Oll.TV-u, a premijera na ARTE/ZDF zakazana je za veljaču 2023.

Serija "Šutnja" inače je do sada emitirana i na streaming platformi HBO Europe, a gledatelji HTV-a prvu sezonu mogu pogledati na HRTi.

Premijerno emitiranje druge sezone ove intrigantne serije predviđeno je za jesen 2023. na Prvom programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!