Počelo snimanje filma "Pula" Andreja Korovljeva

15.09.2021.

14:16

Autor: Hina/V.M.

Andrej Korovljev

Andrej Korovljev

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Snimanje dugometražnog igranog filma "Pula", redatelja Andreja Korovljeva, počelo je ovaj tjedan i trajat će do 15. listopada na više lokacija tog istarskog grada.

Kako je izvijestio Hrvatski audiovizualni centar, snimat će se na raznim lokacijama, među kojima su uvala Valsaline, Mornarička bolnica, Gimnazija, tvrđava Bourguignon, Kaštel, Hotel Pula, stari autobusni kolodvor, jedan socijalistički stan u neboderu na Verudi te jedna stara austrougraska vila u širem centru Pule.


Film nastaje u produkciji producentske tvrtke Kinematograf iz Pule i okupio je niz filmskih autora i profesionalca. 


Direktor fotografije je Stanko Herceg, scenografkinja Tajana Čanić, kostimografkinja Desanka Janković, majstorica maske Snježana Gorup, a brojni su i suradnici iz Pule.


Nositelji glavnih uloga u tom filmu koji govori o nemogućoj ljubavi između pulske srednjoškolke i starijeg izbjeglice iz BiH, su bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo i mlada glumica iz Zagreba kojoj će to biti prvo pojavljivanje u filmu, Nika Grbelja.


Film se većinski financira sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a sufinciran je i od strane međunarodnog fonda RE-ACT, te sredstvima Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule i Istarske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!