Počelo snimanje nove humoristične serije "Oblak u službi zakona"

21.06.2022.

10:12

Autor: HRT

Snimanje serije

Snimanje serije

Foto: Oblak u službi zakona / HRT

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak, 20. lipnja, na lokaciji u Freudovoj ulici u Sigetu, a u suradnji i izvršnoj produkciji zagrebačkog "Interfilma", počela snimanje svoje nove hit-humoristične serije "Oblak u službi zakona".

Naime, nakon uspješnice "Odmori se, zaslužio si", scenaristi Snježana i Goran Tribuson pripremili su nam već i novu poslasticu, obiteljsku humorističnu seriju - "Oblak u službi zakona". 

Snimanje serije

Snimanje serije

Foto: Oblak u službi zakona / HRT

Spoj je to obiteljske serije s laganim krimi zapletom, jer Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski je narednik . Idealist je i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema. Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti.

Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može naći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često pribjegava radu na crno. Kreativna, znatiželjna, pomalo samozatajna, posvetila se Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković).

Dvojica njihovih sinova, Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), adolescenti, izvor su mnogih problema. Mlađi, Ratko, intelektualno je nadmoćan svima u kući, dok se za starijeg Brunu, koji nikako da završi školu, to ne bi moglo reći. Većinu vremena Bruno provodi u lokalnoj birtiji kod Suvog (Zoran Čubrilo) i Ludviga (Goran Navojec) koji se, iako stariji, ne razlikuju previše od njega.

Snimanje serije

Snimanje serije

Foto: Oblak u službi zakona / HRT

Različiti karakteri i sklonosti članova obitelji Oblak izvor su humornih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rješava i jedan kriminalistički slučaj - provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dječji vrtić, sitne prevare… No iako u poslu uspješan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin) koji ima široku lepezu interesa pa se rijetko stigne posvetiti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Koenigsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji...

Snimanje serije

Snimanje serije

Foto: Oblak u službi zakona / HRT

Glavne uloge tumače Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Zoran Čubrilo, Željko Koenigsknecht, Igor Mešin, Ksenija Marinković.

Scenaristi Snježana i Goran Tribuson, režiseri Snježana Tribuson, Dražen Žarković, urednica projekta Jasmina Božinovska Živalj.

Izvršna produkcija: Ivan Maloča, INTERFILM za HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!