Počeo "Dunav fest": Posjetitelje očekuju radionice, koncerti i bogata gastro ponuda

24.06.2022.

17:32

Autor: Ines Milanković/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Dunav fest

Dunav fest

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Vukovaru je počeo "Dunav fest"! Manifestacija u čijem je središtu upravo Dunav, vrvi brojnim događajima. Od radionica preko koncerata do gastro ponude. Sve je počelo eko-akcijom čišćenja voljene rijeke. 

I ljeto na Dunavu službeno je počelo. Manifestacija "Dunav fest" u Vukovar donosi pregršt zanimljivih događaja za sve generacije. 

- Očekuje nas bogat program, od slikarskih kolonija, tematskih radionica, KUD-ova, neizostavne gastro ponude. U ponudi imamo i šarana na rašljama i fiš. Sutra fišijadu i večernje koncerte uz tamburaše i Luku Nižetića, rekla je Marina Sekulić, direktorica TZ-a grada Vukovara.

Prva je na programu bila ekološka akcija. U Dunav su neki odložili čamce, gume, plastiku pa i kemijski zahod koji su ronioci izvlačili više od 3 sata. Srećom, mladost nam je ekološki osviještena.

- U Dunavu se nešto slabije kupam, baš iz tih razloga - boce, stakla ima puno, dno nije najravnije, ima puno rupa. Ali polako - očistit ćemo i to, bit će bolje, rekao je Denis Rezo, Klub podvodnih aktivnosti "Vukovar".

Jer Dunav će poslužiti kao ljetni spas od vrućina, a u njegove ade i rukavce - zaljubljeni su i oni najmlađi. 

- Svaki Vukovarac teži prema Dunavu i želja je svakom Vukovarcu čamac, to je grad koji se okrenuo ka rijeci. Dunav samom svojom vanjštinom uljepšava ovaj grad, rekao je Mario Kamenjaš, predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti "Vukovar".

- S roditeljima idem na adu, imamo i brod, volimo se kupati na adi. Nekako smo sretni kad smo na adi i Dunav nam jako znači jer se možemo rashladiti i uživati, naglasio je Mika Klinovski.

Uz Dunav će večeras i sutra uživati i brojni posjetitelji "Dunav festa" - riblje delicije, panoramska vožnja Dunavom i zvuci tambure samo su dio bogatog programa.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!