13:12 / 19.03.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Počeo "Festival tata"

-

-

Foto: - / -

Među prijavljenima bit će odabrano 25 fotografija koje će zajedno s fotografijama švedskih tata biti postavljene kao izložba od 20. do 22. travnja u Galeriji Forum.
Digitalnom kampanjom u kojoj se pozivaju tate u Hrvatskoj da podijele na svom facebooku profilu fotografiju sebe s svojim djetetom u svakodnevnim situacijama danas, na Dan očeva, započeo je "Festival tata", čiji je cilj inspirirati očeve na aktivno uključivanje u odgoj.

"Festival tata", koji do 22. travnja u Hrvatskoj provode Veleposlanstvo Švedske u suradnji s nevladinim udrugama Status M i Roditelji u akciji - Rode, nastavlja se na projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan Bävmana "Swedish Dads", koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

Festival je započeo digitalnom kampanjom u kojoj se pozivaju tate u Hrvatskoj da podijele na svom facebooku profilu fotografiju sebe sa svojim djetetom u svakodnevnim situacijama s hashtagom #supertata, a detaljne upute za natječaj nalaze se na facebook stranici "Festival tata".

Među prijavljenima bit će odabrano 25 fotografija koje će zajedno s fotografijama švedskih tata biti postavljene kao izložba od 20. do 22. travnja u Galeriji Forum.

U sklopu festivala će se 17. travnja održati okrugli stol u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, na kojem će glavna tema biti aktivna uloga očeva u odgoju djece i očinski dopust.

Digitalna brošura o važnosti uključenog očinstva, koju su izradili partneri iz udruge Roditelji u akciji - Roda, s konkretnim savjetima za tate bit će dostupna za preuzimanje na web stranici partnera od 3. travnja.

U Galeriji Forum 21. travnja održat će se radionica Supertata za zainteresirane očeve, u organizaciji udruge Status M.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!