18:53 / 20.03.2019.

Autor: Mirna Farkaš Slalamon/E.L.S./V.M./HRT

Počeo treći Festival svjetla u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, a održava se do nedjelje na lokacijama podno i uzduž Gornjeg grada.
Počeo je treći Festival svjetla u Zagrebu. Prošle godine posjetilo ga je više od 10 tisuća ljudi, a ove godine očekuje ih se još i više. Na festivalu koji će trajati do 24. ovog mjeseca umjetnici svjetla na gradska pročelja projiciraju slike ili stvaraju svjetlosne instalacije.

23 instalacije bit će prikazane na 20 lokacija. I to od jezuitskog trga i Klovićevih dvora, preko Tuškanca do griča sve su to lokacije na kojima publika sve do nedjelje može uživati u posebnim svjetlosnim efektima. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, a održavat će se na lokacijama podno i uzduž Gornjeg grada.

Novost na ovogodišnjem Festivalu svjetla bit će tri kineske instalacije, kao i izlaganje hrvatske instalacije na temu pergole, koja je sudjelovala na prošlogodišnjem Bijenalu u Veneciji.

Organizatori poručuju da za ovaj doživljaj ne morate izdvojiti niti kune!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!