Počeo jubilarni 40. Riječki karneval

20.01.2023.

20:07

Autor: Dnevnik/HRT/R.S.

Riječki karneval

Riječki karneval

Foto: HTV / HRT

Počeo je jubilarni 40. Riječki karneval. U Rijeci se održava i izbor kraljice koja će s meštrom karnevala tijekom cijele godine pohoditi karnevale i širiti višegodišnju tradiciju. 

Večeras će se izabrati 26. kraljica Riječkog karnevala. Sedam kandidatkinja potrudit će se osvojiti srca publike i žirija i time ponijeti titulu kraljice Riječkog karnevala. Maškare će preuzeti vlast tek kada se ključevi grada uruče meštru karnevala. 


- Siguran spektakl večeras, 7 kandidatkinja koje se natječu za izbor kraljice. Jako lijepih koreografija, puno zabavnih programa tako da bit će ovdje večeras jako lijepo, za HRT Dnevnik rekao je Sandi Pribanić, meštar Riječkog karnevala.


Meštar je obećao više novca u blagajnu maškara te jako puno zabave i provoda. Istaknuo je da prava kraljica mora biti karnevalist. 


- Da živi karnevale, da živi maškare cijeli život. Druga stvar, ples, zabava, komunikacija, to su neke preference koje bi trebala imati svaka kraljica, istaknuo je Pribanić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!