15:27 / 19.04.2019.

Autor: V.K./Hina

Pojačanje u Zoološkom vrtu - pet neodoljivih kunića

-

-

Foto: - / -

U zagrebačkom Zoološkom vrtu ovih su dana, baš uoči Uskrsa, iz nastambe u kojoj imaju slamnato gnijezdo, počeli izlaziti maleni kunići.
U zagrebačkom Zoološkom vrtu ovih su dana, baš uoči Uskrsa, iz nastambe u kojoj imaju slamnato gnijezdo, počeli izlaziti maleni kunići, a o novim stanovnicima tog ZOO-a građani, a posebno oni najmlađi, moći će više doznati na Uskrsni ponedjeljak kada se održava "Zekanje u Zoo vrtu".

-
Dječji je zoo u Zoološkom vrtu grada Zagreba dobio pojačanje - pet neodoljivih kunića. Zečići stari oko tri tjedna, razveselili su djelatnike i posjetitelje. Svi su antracitno sivi osim jednoga koji je bijelo-siv, kažu u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Kuniće znatiželja mami u istraživanje okoline, ali mladost i plahost, karakteristična zečevima, za sada ih zadržavaju u blizini roditelja.

Iz ZOO-a poručuju da će građani više o malenim kunićima moći doznati na Uskrsni ponedjeljak od 11 do 17 sati kada se održava "Zekanje u Zoo vrtu". Bit će tu zadataka i za polaznike Eko akademije, programa za osnovnoškolce koji se u ZOO-u održava tijekom idućeg tjedna. Edukatori će ih upoznati s brigom za najmlađe stanovnike Zoološkog vrta.

Najavljuju da posjetitelje ZOO-a na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno očekuje bogat program koji isprepliće stare običaje sa sadržajima po mjeri novih generacija mališana. U društvu životinja koje uživaju u zagrebačkom proljeću, djeca će moći doznati sve o najpopularnijim simbolima uskrsnih blagdana.

Sve će početi darivanjem pisanica lavovima, a posjetitelji će na Zebrinu trgu moći izrađivati pisanice za druge životinje. Šarene pisanice, ispunjene poslasticama, bit će nakon 13 sati dostavljene čimpanzama, nosatim rakunima, kapucinima, merkatima, pekarijima, prstenastorepim lemurima, smeđem medvjedu i gibonima.

Udruga Zecovi posjetiteljima će pojašnjavati razlike između zečeva i kunića te ih upoznati s potrebama dugouhih kućnih ljubimaca.

Kazalište Lutonjica priprema dječje predstave, a modna agencija Miss4Miss dječju modnu reviju. Svoju će vještinu pokazati Twirling - mažoretni klub Sveta Nedelja, a dječji zbor Zagrepčanke i dečki sve će uljepšati pjesmom na samom otvorenju "Zekanja u Zoo vrtu". Bit će tu i kreativne te sportske, eko i kulinarske radionice, a  dobro raspoloženje poticat će kostimirani animatori, darovi iznenađenja. animirani filmovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!