Pop-misa Tončija Huljića bit će izvedena Splitskom ljetu

28.04.2021.

16:31

Autor: Kod nas doma/HTV

Iz spota Tončija Huljića

Iz spota Tončija Huljića

Foto: Kod nas doma / HRT

Tonči Huljić priprema prvu pop-misu na svijetu, koja biti izvedena na Splitskom ljetu. 

- Počet ćemo 6. kolovoza, pa ćemo vidjeti kako ide, nekad se predstava otkaže pa mora neka druga uletjeti. Ako samo jedan od izvođača dobije koronu, otpada mi cijela ekipa, objašnjava Huljić za HTV-ovu emisiju Kod nas doma i dodaje kako je jako uzbuđen radi tog projekta.

Nakon cijelog jednog desetljeća Tonči Huljić i Petar Grašo ponovno su udružili glasove i stvorili novi hit pod nazivom "Inamorana". Njihov duet dijeli naziv i s Huljićevim novim CD-om, koji je, po njegovim riječima, nastao slučajno, ali je vrlo emotivan.

- Nastao je iz viška slobodnog vremena i inspiracije, kaže Huljić i dodaje kako je u zadnjih godinu dana snimio oko 2,5 sata glazbe koja je trenutno u postupku post produkcije.

Osim dueta s Petrom Grašom, na njegovom novom CD-u nalaze se i instrumentalne obrade pjesama "Dva put san umra" Olivera Dragojevića i "Suze biserne", pjesme koju je Jelena Rozga prvi put izvela prije 25 godina.

- Vrlo interesantan CD, koji je i mene iznenadio. Izdao sam ga sada jer nisam opterećen situacijom da moram gledati kada ću izdati pjesmu i da bi ju morao sada svirati, kaže Huljić i dodaje kako ga po pitanju sviranja interesiraju samo koncerti s orkestrima. „

- Nekako sam u tom filmu, i taj dvostruki CD će izaći do kraja godine, kaže.

S obzirom na količinu posla kojim se zatrpao, Huljić kaže kako ne spava mnogo, ali i kada spava - on stvara.

- U noći ti mozak radi, znam se dignuti i zapisati neke stvari. Dogodi se da nekada dođe melodija, ali ako ju ne zapišeš pa nema šanse da se ujutro sjetiš, kaže Huljić.

- Mi ni nemamo život, mi samo imamo pjesme, zaključuje.

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!