13:53 / 04.12.2020.

Autor: Vicko Dragojević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Pop-up kolenda autobus

-

-

Foto: - / -

Od dočeka Nove godine u Dubrovniku se nije odustalo, a kako će on izgledati, će se znat će se tek koji dan prije najluđe noći.
Počeo je dubrovački zimski festival, ove godine bez velikih događanja i uz praćanje svih epidemioloških uvjeta. Zanimljivost je kolenda, ali ovoga puta - u autobusu. Ipak, neki hoteli otvoreni su i zimi, a organizirati će se i doček Nove godine.

- Pop-up kolenda autobus pojavljivat će se po gradu skoro svaki dan, na autobusnim stanicama ili tamo gdje ima ljudi, najavila je ravnateljica JUK Dubrovačke ljetne igre Ivana Medo Bogdanović.

Premda je najveći dio hotela zatvoren, neki su ipak ostavili otvorena vrata. Hotel Libertas Rixos ove godine je temeljito preuređen, i nakon sezone duge mjesec i pol, odgovorni su odlučili raditi cijele godine.

- Bukira se 'last minute'. Rezervacije idu, puno bolje vikendom nego preko tjedna. Preko tjedna su tu više poslovni gosti, a vikendom odmorišni gosti iz Zagreba, Splita, susjedne BiH. Kako će biti dugoročno, ne znamo, kaže direktorica prodaje hotela Sandra Kunica.

Ipak, nade za ponekog gosta ima. Glavni argument - ugodna klima, kazala je zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika Jelka Tepšić.  Dubrovnik kao i ostala mjesta na hrvatskoj obali ima ugodnu klimu. Temperature su više od 15 stupnjeva i vrlo je ugodno biti u prirodi i na zraku, dodala je. 

Od dočeka Nove nije se odustalo

Nove epidemiološke mjere zapravo i idu na ruku hoteljerima - naime, upravo su hoteli jedina mjesta gdje se može zabavljati, barem kroz prva 3 tjedna prosinca, kaže direktorica prodaje hotela Sandra Kunica. U restoranima hoteli ne bi smjeli služiti goste koji nisu gosti hotela. Tako da će njihov fokus biti da prodaju što više aranžmana. Za vikende, ali i za doček Nove godine.

Od dočeka se nije odustalo, a kako će on izgledati, vjerojatno će se znati tek koji dan prije najluđe noći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!