Završio 24. Špancirfest u Varaždinu

28.08.2022.

Zadnja izmjena 22:39

Autor: Danijela Bratić-Herceg/Dnevnik1/HRT

Posljednji dan Špancirfesta

Posljednji dan Špancirfesta

Foto: HTV / HRT

Nastupom grupe Vatra kod vile Bedeković te koncertom grupe Let 3 na Velikoj pozornici varaždinskog Starog grada, u nedjelju je završio 24. Špancirfest.

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija, Špancirfest u Varaždinu, ove je godine u deset dana posjetiteljima ponudio više od 500 programa, među kojima su koncerti, predstave, ples, radionice te zabavni i edukativni sadržaji za djecu, a ulični izvođači bubnjari, štulaši, kostimirani performeri, stigli su iz svih dijelova Europe.

S obzirom da nismo imali sreće s vremenom, možemo biti jako zadovoljni. Svi najavljeni i predviđeni programi su održani, ništa nije otkazano, samo su izmijenjene neke satnice, kazala je Hini direktorica Turističkog ureda grada Varaždina Jelena Toth.

No, vrijeme nije bilo sklono organizatorima ni posljednjeg dana. Nakon nastupa grupe Vatra kod vile Bedeković jaka kiša prekinula je nastup Bože Vreće dok je koncert grupe Let 3 na pozornici kod Starog grada unatoč takvim vremenskim uvjetima održan.

A upravo su koncerti bili najzanimljiviji dio posjetiteljima što pokazuje i posjećenost koncerata. Toth je istaknula da je najviše publike bilo na nastupima grupa Dubioza kolektiv i Pips, Chips & Videoclips te Petra Graše.

Na službene brojke još ćemo morati pričekati, ali u gradu je svakodnevno bilo doista mnogo špancirera, posebno u drugom dijelu festivala, a broj posjetitelja na koncertima iznad je svih očekivanja, naglasila je Toth,

Direktorica varaždinskog Turističkog ureda vrlo je zadovoljna i novitetom koji je ponudio ovogodišnji Špancirfest, a to je Burger fest na Kapucinskom trgu.

- Dobili smo novu street food zonu festivala koju su posjetitelji odlično prihvatili, kazala je Toth dodavši da će Burger fest biti dio Festivala i naredne dvije godine. Toth je ujedno najavila da već sutra kreću pripreme za jubilarni 25. Špancirfest koji će imati odličan program kakav se i priliči okrugloj brojci.

Inače, Špancirfest je i ove godine bio magnet za poznate osobe odnosno političare. Tako su ulicama centra Varaždina u proteklih deset dana prošetali predsjednik države Zoran Milanović. Tu su bili i članovi Vlade odnosno ministri Ivan Malenica te Nataša Tramišak. Također, Špancirfestom su prošetali i brojni župani koji su prošle srijede u Varaždinu održali Izvršni odbor Zajednice županija. Neven Bosilj u subotu je ugostio brojne načelnike i gradonačelnike iz cijele Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!