Potjera: Lovro s 19 koraka nedostižan lovcu!

05.04.2023.

18:58

Autor: HRT

Lovro Ljubičić

Lovro Ljubičić

Foto: Potjera / HRT

Lovro Ljubičić, 32-godišnji magistar ekonomije iz Zagreba, u večerašnjoj je uzbudljivoj završnoj potjeri, u kojoj je bio jedini finalist, pokazao izvrsno znanje koje mu je donijelo 18 točnih odgovora. Lovro je stoga pred lovcem Mladenom Vukorepom, uz početni korak prednosti, ostvario ukupno njih 19. Naposljetku lovac nije uspio sustići natjecatelja koji je osvojio 3500 eura. 

Galerija
Lovro Ljubičić, Foto: Potjera/HRT
Lovro Ljubičić i Joško Lokas, Foto: Potjera/HRT

Osim što ga je nazvao vrhunskim kvizašem, Mladen je spomenuo i da je Lovro njegov nekadašnji suigrač, posebno na sportskim kvizovima, te kako je iznenađen da dosad nije osvojio novac u ovome kvizu.

Prije ulaska u završnu potjeru, zaposlenik jedne financijske institucije borio se pred pločom u izravnom sučeljavanju s lovcem za 3500 eura, prethodno ih osiguravši odgovaranjem na brzopotezna pitanja (niža ponuda za duel s lovcem iznosila je 1000 eura, a viša 14.000 eura). 

Galerija
Lovro je dobio ponude lovca, Foto: Potjera/HRT
Lovro Ljubičić, Joško Lokas i Mladen Vukorepa, Foto: Potjera/HRTLovro Ljubičić i Joško Lokas, Foto: Potjera/HRT

Lovrina prednost ne ostavlja puno šansi

Zatim je u završnici popularnoga kviza ostvario 19 koraka prednosti pred Mladenom, znanjem i brzinom zasluživši lovčev pljesak.

Mladen je ustvrdio kako je poprilično uvjeren da je samo Sven Marcelić pojedinačno imao bolji rezultat. Sustizanjem Lovre, istaknuo je, izjednačio bi svoj osobni rekord. Usto, dodao je i da truda s njegove strane neće nedostajati iako mu toliko koraka prednosti i ne ostavlja puno šansi. Prilika je na kraju izostala i natjecatelj je osvojio 3500 eura.

Galerija
Lovro Ljubičić, Foto: Potjera/HRT
Mladen Vukorepa, Foto: Potjera/HRT

Natjecatelj: "Karte su se posložile"


U fantastičnom dvominutnom odgovaranju kojim je stekao navedenu prednost, Lovro je netočno rekao da vrba spada u rod drveća koje nosi latinski naziv Ulmus, a latinsko je to ime brijesta. Nije znao da je rooibos južnoafrički grm od kojega se dobiva istoimeni čaj crvene boje.  

Na pitanje koji je Senjanin češkog porijekla prozvan hrvatskim Balzacom odgovorio je Nehajev umjesto Vjenceslav Novak. Kazao je da Šabat, dan odmora i mirovanja u Židova, počinje u subotnje predvečerje, no petak predvečer doba je njegova početka. Dao je i pogrešan odgovor na posljednje, do kraja nepročitano pitanje.

- Rezultat za zapljeskati! Bravo! Sam! 19 koraka!, dometnuo je Joško upitavši ga pretendira li na poziciju lovca u Superpotjeri, na što je Lovro s osmijehom uzvratio kako zasad tih ambicija nema.  

Lovro i lovac Mladen u završnoj potjeri

Lovro i lovac Mladen u završnoj potjeri

Foto: Potjera / HRT

Slijedile su potom dvije Mladenove minute tijekom kojih nije uspio "uhvatiti" Lovru. Natjecatelj je na tri netočna lovčeva odgovora ponudio ispravne. Mladen je, naime, rekao da je glasovitom djelu Stephena Hawkinga iz 1988. godine naslov Kratka povijest zločina, dok je Lovro znao kako je riječ o Kratkoj povijesti vremena. Lovac je odgovorio i da je bilo devet mitoloških plejada, kćeri Atlasa i Plejone, no ispravio ga je Lovro - bilo ih je sedam.

Natjecatelj je znao i da je aurora australis naziv polarnog svjetla na južnoj Zemljinoj polutki, dok je Mladen zaključio kako je posrijedi aurora borealis. Figarov pir opera je u koju je Mozart uvrstio karakteristike živahnoga španjolskog plesa fandanga, ali i odgovor koji nisu ponudili ni lovac ni natjecatelj. 

Galerija
Mladen Vukorepa, Foto: Potjera/HRT
Mladen Vukorepa i njegove dvije minute, Foto: Potjera/HRT

- Lovro, majstore!, Joško je bio oduševljen njegovom pobjedom.

- Evo, karte su se posložile, napokon! Super! Zadovoljan sam! Što reći?, nadodao je Lovro.

- Stvarno ste bili fantastični! I ove prilike koje ste vratili dokazuju samo o kakvom se igraču radi, konstatirao je Joško. 

Mladen je također još jednom zapljeskao Lovrinom nastupu, dodajući da je zasluženo pobijedio te kako definitivno ima potencijal za Superpotjeru.

Galerija
Lovro Ljubičić, Foto: Potjera/HRT
Mladen Vukorepa, Foto: Potjera/HRT

Ostatak ekipe koji se nije plasirao u završnicu večerašnjeg kviza činili su 29-godišnji pravnik Marko Kraljević iz Zagreba, kojega je nakon ispadanja na poziciji kapetana tima zamijenio Lovro, zatim Lidija Jurković, 44-godišnja blagajnica iz Vrbovca i Juraj Pavić, 21-godišnji student iz Sukošana.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!