10:25 / 08.08.2018.

Autor: T.V./HRT

Povratak na scenu Ive Pattiere

-

-

Foto: - / -

Ivo Pattiera poznat je kao vrhunski interpretator zabavne glazbe, šibenski pjevač, vječni mladić... U 70-oj godini odlučio se na veliki comeback i u izdanju pod nazivom 'The Best of Collection' nedavno je objavio svoje najbolje pjesme.
Ivo Pattiera poznat je kao vrhunski interpretator zabavne glazbe, šibenski pjevač, vječni mladić... U 70-oj godini odlučio se na veliki comeback i u izdanju pod nazivom 'The Best of Collection' u svibnju je objavio svoje najbolje pjesme.

Iako je šibensko dijete, Split je postao njegov drugi grad jer su među ostalima upravo njegove pjesme obilježile Splitski festival te postale veliki hitovi u 80-im godinama. Pattierine pjesme zaslužile su brojna priznanja što je ovom pjevaču donijelo veliku popularnost.

Split je i u nazivu Pattierinog prvog studijskog albuma nakon kojeg je objavio još niz izdanja koja će obilježiti njegovu karijeru. Uspješnu glazbenu karijeru nastavlja i 90-ih godina, sve do 2004. godine kada je objavio zadnji studijski album 'Dođi na jednu ćakulu' za Croatia Records. Posljednjih godina redoviti je gost festivala Večeri dalmatinske šansone koji mu je prošle godine uručio plaketu za dvadeset godina vjernosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!