17:34 / 21.06.2020.

Autor: Sanda Dičak/Dnevnik/IMS/HRT

Pozdrav ljetu

-

-

Foto: - / -

U Dubrovniku na Srđu sada već tradicionalnim koncertom "Pozdrav ljetu", jutros u 5 sati pozdravila ga je violončelistica Ana Rucner.
Svjetski je dan glazbe i prvi dan ljeta. U Dubrovniku na Srđu sada već tradicionalnim koncertom "Pozdrav ljetu", jutros u 5 sati pozdravila ga je violončelistica Ana Rucner.

U zoru na Srđu uz skladbe koje je izvodila Ana Rucner, ovaj put nastupivši sa svestranim i karizmatičnim hrvatskim pijanistom Matejem Meštrovićem, iščekivale su se prve zrake sunca, prvi dan ljeta.

- Bilo je vrlo izazovno, jako je puhao vjetar. Ovo je najhladnije ljeto ikad, ali sunce je izašlo, toliko ljudi je došlo, toliko jedna lijepa atmosfera, rekla je Ana.

Uz niz klasičnih i popularnih djela, premijerno su izveli i skladbu "DolCello MediterAna", koju je Matej Meštrović napisao za Anu Rucner prije 10 godina, upravo kad je pokrenula festival "Ana u Gradu".

Uživalo se u glazbi, ali i predivnoj prirodi koja okružuje ovu jedinstvenu pozornicu. Ana i Matej pokazali su kako glazba liječi, ohrabruje i budi nadu, a to nam je itekako potrebno u ovo doba pandemije. Glazba je sklop najljepših emocija koje čovjek može doživjeti. Ona je, kaže Ana, sastavni dio našeg života, svjetlo na kraju tunela i ona vrsta ljubavi koja uvijek pobjeđuje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!