10:44 / 28.11.2018.

Autor: Radio Zadar/HRT

Pozdrav Suncu zasvijetlio u novom ruhu

-

-

Foto: - / -

Sinoć su djelatnici zadarske tvrtke Tristar isprobali novu opremu na zadarskom Pozdravu Suncu pa je instalacija zasvijetlila u novom sjaju.
Sinoć su djelatnici zadarske tvrtke Tristar isprobali novu opremu na zadarskom Pozdravu Suncu pa je instalacija zasvijetlila u novom sjaju. Radovi na obnovi započeti 1. Listopada dobro napreduju, kažu nam u Inovativnom Zadru i predviđaju kako će se rok za završetak radova ispoštovati.

Radovi napreduju planiranom dinamikom što znači da je do sada nabavljena potrebna oprema za ugradnju, izvršeno je podizanje postojećih ploča, kabela i podloge, čišćenje i ugradnja nove opreme sa čim smo napredovali otprilike 70 posto, znači 2/3 Pozdrava Suncu je gotovo - kazala je za naš program Ana Odvitović, voditeljica sektora razvoja poduzetničke infrastrukture u Inovativnom Zadru. 

Instalacija je postavljena prije 10 godina, a s obzirom na izloženost vremenskim utjecajima često se kvarila, troškovi održavanja postajali su sve veći pa je došlo do potrebe za temeljitom rekonstrukcijom. Postojeće ploče i podloga su očišćene,  nadogradnja programskim aplikacijama za kreiranje scenografija i povezivanje s internetom je većim dijelom ugrađena. To će omogućiti nove efekte, kaže Odvitović: Planirano je da modernizacija obuhvati moderniji softver za scenarije koji se odvijaju na Pozdravu Suncu, da se omogući daljinsko upravljanje, da instalacija bude spojena na Internet, omogući interakcija s posjetiteljima, to su neke novine.

Planirani završetak radova je 31.3. a sudeći po dosadašnjoj dinamici taj će termin biti ispoštovan - tvrde u Inovativnom Zadru. U nastavku slijedi ugradnja kontrolnog sustava i spajanje kontrolne sobe s instalacijom. Nakon toga bi se izvodili i radovi na Planetima, pa bi se i oni spojili na novi kontrolni sustav, demontirala bi se stara oprema ispod njih i montirao novi sustav, ističe Ana Odvitović.

Zadarska Tristor je izvođač radova, a iz gradskog proračuna će se za ovaj projekt izdvojiti 3, 9 milijuna kuna.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!