11:24 / 06.01.2021.

Autor: HRT

Predstavljamo nominirane HRT-ovce za Zlatni Studio – Maja Ciglenečki i Nebojša Taraba, producent 'Novina'

Studio emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'

Studio emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'

Foto: - / -

Što nominaciji za nagradu Zlatni studio Jutarnjeg lista kažu Maja Ciglenečki i Nebojša Taraba, producent 'Novina'
Četvrtu godinu zaredom Jutarnji list dodjeljuje prestižnu medijsku nagrada Zlatni Studio – ove godine Hrvatska radiotelevizija (HRT) može se pohvaliti s do sada najvećim brojem nominacija, njih čak 18.

HRT-u mnoštvo nominacija za nagradu Zlatni Studio Pod motom "Najbolji biraju najbolje", čitatelji odabiru pobjednike među svojim omiljenim televizijskim licima, glazbenicima, glumcima, radijskim voditeljima, najboljim TV emisijama, kazališnim predstavama, filmovima. Za Zlatni Studio, u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 1. prosinca 2020., za ostvarena djela konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama.

Troje, od pet nominiranih, s najviše glasova osvojenih u prvom krugu glasovanja ulaze u drugi krug. Glasati se može preko portala Jutarnjeg lista i/ili kupona koji izlaze petkom u televizijskom tjedniku Studiju Jutarnjeg lista, te se šalju na adresu: 'Zlatni Studio', p. p. 210, 10000 Zagreb. Kupone za svoje favorite možete slati do kraja ovog tjedna.


                                                                       Maja Ciglenečki

Maju Ciglenečki, kandidatkinju za Najbolji radijski glas slušatelji i gledatelji HRT-a znaju s Hrvatskog radija, ali i iz nekih televizijskih emisija. Od rujna 2019. dio je voditeljske ekipe emisije Dobro jutro, Hrvatska.

–  Radio je medij u kojem se može dobro ostvariti. On nudi jednu malo intimniju atmosferu, zato što nema te vizualne komponente pa si na neki način manje izložen slušateljima. Moji urednici na Drugom programu Hrvatskog radija zaista su mi dali odriješene ruke da mogu pratiti teme koje me istinski zanimaju, da mogu dati medijskog prostora umjetnicima koje ja osobno cijenim… Radio je veliko područje na kojem voditelj može dati zaista puno, puno od sebe.


                                                                          Nebojša Taraba

Za Nebojšu Tarabu, producenta hvaljene serije Novine nominirane u kategoriji Najbolja TV serija, kažu da je pročitao sve novine na tržištu, posebno stranice crne kronike i politike. Kvalitetu ove vrhunske serije scenarista Ivice Đikića i redatelja Dalibora Matanića koju je za HRT snimila produkcijska kuća 'Drugi plan' prepoznao je i Netflix koji ju je uvrstio u svoju ponudu.

– Ono što nas najviše veseli jeste uspjeh i prihvaćanje serije od strane hrvatskih gledatelja jer ona je zapravo bila rađena za našu publiku. I nekako je, da tako kažem, s onim prvim lockdownom poklopilo se prikazivanje finala naše trilogije pa i oni koji su propustili prve dvije sezone vidjeli su treću… Mnogi su se vraćali na HRTi ili Netflix pogledati propušteno, tako da smo doista dobili jako puno publike ne samo u Hrvatskoj nego i daleko, daleko izvan nje.

Na kraju razgovora otkrio je, ekskluzivno, da njegova producentska kuća u koprodukciji s  HRT-om te njemačkim i ruskim partnerima priprema još jedan veliki projekt čije bi snimanje trebalo početi sredinom ožujka u Osijeku i Kijevu u Ukrajini.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!