Predstavljamo nominirane HRT-ovce za Zlatni Studio – Zrinka Grancarić i Robert Jelečević, urednik 'Stadiona'

05.01.2021.

11:27

Autor: HRT

Robert Jelečević i Zrinka Grancarić s voditeljima 'Dobrog jutra' - Doris Pinčić i Ognjenom Golubićem

Robert Jelečević i Zrinka Grancarić s voditeljima 'Dobrog jutra' - Doris Pinčić i Ognjenom Golubićem

Foto: - / -

Doznajte što nominacija za nagradu Zlatni studio Jutarnjeg lista znači Zrinki Grancarić i Robertu Jelečeviću, jednom od urednika sportske emisije 'Stadion'.
Četvrtu godinu zaredom Jutarnji list dodjeljuje prestižnu medijsku nagrada Zlatni Studio – ove godine Hrvatska radiotelevizija (HRT) može se pohvaliti s do sada najvećim brojem nominacija, njih čak 18.

HRT-u mnoštvo nominacija za nagradu Zlatni Studio Pod motom "Najbolji biraju najbolje", čitatelji odabiru pobjednike među svojim omiljenim televizijskim licima, glazbenicima, glumcima, radijskim voditeljima, najboljim TV emisijama, kazališnim predstavama, filmovima. Za Zlatni Studio, u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 1. prosinca 2020., za ostvarena djela konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama.

Troje, od pet nominiranih, s najviše glasova osvojenih u prvom krugu glasovanja ulaze u drugi krug. Glasati se može preko portala Jutarnjeg lista i/ili kupona koji izlaze petkom u televizijskom tjedniku Studiju Jutarnjeg lista, te se šalju na adresu: 'Zlatni Studio', p. p. 210, 10000 Zagreb. Kupone za svoje favorite možete slati do kraja ovog tjedna.

U kategoriji Najbolji TV novinar/novinarka nominirani su Zrinka Grancarić i Petar Vlahov.                                                                           
Zrinka Grancarić

Zrinka Grancarić
urednica je i iskusna reporterka HRT-a koja je izvještavala s najzahtjevnijih događaja – potresa u Zagrebu i Banovini. Zajedno sa snimateljskom ekipom uvijek među prvima na razrušenim područjima, gledatelje HTV-a izvještavala je o stanju na terenu, materijalnim štetama, ozlijeđenim i preplašenim stanovnicima, naporima vatrogasnih i hitnih službi. Uvijek aktualna, s provjerenom informacijom od ranih jutarnjih sati pa sve do kasne večeri. Za mnogobrojna uključenja i izvještavanje te pomoć ljudima u potrebi je neumorna.

Jutros je našla vremena te gostovala u Dobrom jutru. Prisjetila se prvih sati 'zagrebačkog potresa' i otkrila kako je na HRT-u od svoje 19. godine života kada je kao studentica engleskog i njemačkog jezika prošla audiciju na HRT – Radio Zadra na kojem je provela 17 godina prije nego je došla u Zagreb. Posebno je ponosna i na svoju suradnju sa Sportskom redakcijom HTV-a.

- Imam jako lijepe uspomene na to razdoblje i jako puno sjajnih doživljaja. Naročito sam ponosno na tri puta Olimpijske igre – Kina, London i Rio.

Uspoređujući sportske i informativne, dnevnopolitičke teme, iskreno kaže da su potpuno različite, ali adrenalin je sličan.

- Uživam u svom poslu i osjećam se privilegiranom što radim posao koji volim cijeli život.

U kategoriji Najbolja TV emisija nominacije su zaradile gledane emisije HRT-a: A Porina dobiva..., Stani v Zagorju  i Stadion.


                                      Viki Ivanović, Marko Šapit, Robert Jelečević, Ivan Dorian Molnar

Emisija Stadion  tradicionalno donosi u svom terminu ponedjeljkom, na Drugom programu HTV-a, od 20.05 najzanimljivije trenutke s domaćih ali i međunarodnih travnjaka uz stručnu analizu, sporne situacije i goste. Emisija obrađuje uglavnom nogometne teme. Urednici su Marko Šapit, Stjepan Balog, Viki Ivanović i Robert Jelečević koji je za gledatelje jutarnjeg program HRT-a otkrio kao je ove sezone bilo uređivati emisiju koja prati događaje koji se svako toliko otkazuju.

Pripreme za emisiju počinju pet, šest dana ranije, a vrhunac pripreme, ali i dobre atmosfere koja vlada u Sportskoj redakciji HTV-a, ponedjeljkom je ujutro kada se sastane cijela ekipa radi realizacije emisije u kojoj najveću minutažu ima hrvatska nogometna liga ali se prati i francuska, njemačka i talijanska nogometna liga. Najveći izazov je sažeti u 55 minuta sve zanimljivo što se dogodilo, priznaje Jelečević. Nove emisije počinju 18. siječnja, kada starta nogometna liga, ali u emisiji se govori i o svim značajnim sportskim uspjesima hrvatskih sportaša.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!