Predstavljanje izvođača na Dori: Eric Vidović i Tina Vukov

10.02.2022.

18:37

Autor: Kod nas doma/HTV

Tina Vukov i Eric Vidović

Tina Vukov i Eric Vidović

Foto: Kod nas doma / HRT

U Opatiji će 19. veljače 2022. biti održana Dora, hrvatski izbor pjesme za pjesmu Eurovizije. Izvođača je 14, a njihovo predstavljanje možete gledati u emisiji Kod nas doma (HTV1). Danas su predstavljeni Eric Vidović i Tina Vukov.

Najluđa stvar koju Tina pamti vezano uz glazbu - to što je s 15 godina došla na pozornicu Dore. 

- Bez nekih priprema, bez prethodnih nastupa, pojavila sam se tamo i zaplivala s Matijom Dedićem. Ne razmišljajući dogodili su se ti veliki uspjesi na samom početku i postavila sam sebi visoko ljestvicu. Morala sam proći još razne faze sama sa sobom, preispitivanja - jesam li ja dovoljno ekstrovertna za scenu, jesam li sve ono što treba biti za scenu pored pjevanja? Ali nekako mislim da glazba jest moj put jer to je nešto što najviše volim - kaže Tina.

Da se može opisati u tri riječi, bile bi to sljedeće: smirena, neodlučna i dosta tvrdoglava. Žanr u kojem se ne bi snašla je, kaže, rock. Doru vidi kao izvrsnu platformu za svakog glazbenika bilo koje dobi da pokaže izvrsnu pjesmu.

- Pobjeda bi mi bila nešto nevjerojatno, uzbudljivo i velika čast - zaključuje.

Eric misli da ni u čemu nije toliko dobar kao u glazbi.

- Skrenuo sam u jedan tunelčić koji se zove glazbena produkcija. Radim u svom studiju svakodnevno, volim producirati, zapravo tek učim o tome ali sve pjesme koje sam dosad napravio, napravio sam sam uz malu pomoć nekih ljudi. Da se moram opisati u tri riječi, bile bi to: jednostavan, drugačiji i kreativan - kaže Eric.

Kada bi mogao promijeniti nešto iz prošlogodišnjeg nastupa na Dori - što bi to bilo i zašto?

- To što sam tijekom nastupa izvukao kabel za slušalicu iz uha i to je bilo stvarno stravično iskustvo jer ne čuješ dobro svoju pjesmu, ali nekako sam se snašao! - odgovara.

Pjesmu za Doru ("I Found You") radio je sam i uložio puno truda u nju.

- Oduvijek sam gledao Euroviziju i volio bih jednog dana tamo i nastupiti! - zaključuje.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!