Predstavljanje izvođača na Dori: Mia Dimšić i Roko Vušković

07.02.2022.

20:06

Autor: Kod nas doma/HTV

Mia Dimšić i Roko Vušković

Mia Dimšić i Roko Vušković

Foto: Kod nas doma / HRT

Za 12 dana u Opatiji će biti održana Dora, naš izbor pjesme za pjesmu Eurovizije. Izvođača je 14, a njihovo predstavljanje možete gledati u emisiji Kod nas doma (HTV1).

Danas su predstavljeni Mia Dimšić i Roko Vušković.

- Glazba je u mom životu velika terapija, omiljeni način izražavanja i povezivanja s ljudima. Nešto bez čega slobodno možemo reći da ne možemo zamisliti svoj život, a to bismo vjerojatno shvatili tek kada bi netko isključio radio i kada ne bismo imali iz čega puštati glazbu, kaže Mia.

Puno se bolje osjeća, kaže, s gitarom - vjerojatno zato što su joj prvi pjevački nastupi bili uz gitaru, a bina ju je uvijek plašila jer nije znala što bi s rukama. Priznaje da je i danas tako, zato voli imati koncept da su joj ruke zaposlene i puno se bolje osjeća uz instrument u njima. Njezina pjesma, nada se, ima šanse "da ostane i nakon Dore". Pokušat će sve da tu pjesmu ("Guilty Pleasure") čuje što više ljudi. Nada se da će otići na Eurosong ove godine.

- Malo mi je trema što je ovo možda prvi nastup gdje imam nekih pokreta, možda to još malo želim vježbati kod kuće pred ogledalom da mi uđe u automatizam - kaže. 

Roku je glazba doručak, ručak i večera.

- Otkad sam krenuo u osnovnu glazbenu, pa u srednju glazbenu, pa na muzičku akademiju. Također sam i profesor u glazbenoj školi tako da se nadam da će se i đaci veseliti mom nastupu - kaže Roko.

Svira klavir, bas gitaru, gitaru, bubanj i saksofon koji mu je prvi instrument.

- Pjevanje nekako najviše oslobađa od stresa i možda ga moraš najmanje vježbati, a svaki instrument zahtijeva puno više vježbe - kaže Roko koji se opisuje kao fanatični zaljubljenik u glazbu.

Njegova pjesma za Doru ("Malo kasnije"), kaže, ima apsolutne šanse da pobijedi. Najviše se boji da se ne posklizne na pozornici. 

- Ako pobijedim, plaćam ćevape ekipi iz kvarta! - poručuje.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!