Predstavljanje izvođača na Dori: Tia i Zdenka Kovačiček

09.02.2022.

18:25

Autor: Kod nas doma/HTV

Tia i Zdenka Kovačiček

Tia i Zdenka Kovačiček

Foto: Kod nas doma / HRT

U Opatiji će 19. veljače 2022. biti održana Dora, hrvatski izbor pjesme za pjesmu Eurovizije. Izvođača je 14, a njihovo predstavljanje možete gledati u emisiji Kod nas doma (HTV1). Danas su predstavljene Zdenka Kovačiček i Tia.

Tia ima 19 godina, od malena je u glazbi, plesu, uvijek je - kaže - bila umjetnička duša. 

Njeni uzori Beyonce i Rihanna dolaze s r'n'b scene, na kojoj se i sama vidi. Možda će, kaže, biti i DJ. A uzor s ovogodišnje Dore joj je Zdenka Kovačiček.

- Gledam ju kao veliku divu koja je uspjela sačuvati tu neku strast u sebi. Nadam se da će se to i meni dogoditi, da neću odustati od glazbe. Sebe vidim kao bijelo platno koje će kroz vrijeme postati jedan predivan rad - kaže.

Glazbeni žanr koji nikada ne bi pjevala je heavy metal. Suradnja njenog života bila bi s Lauryn Hill, koja joj je bila jedan od najvećih glazbenih uzora kroz djetinjstvo.

Ovogodišnja Dora čini joj se kao velika prilika.

- Mislim da je moja pjesma ("Voli me do neba") savršena za Eurosong zato što ima taj novi zvuk, mislim da bi se mogla sviđati europskom tržištu - kaže.

Dok je Tia najsretnija dok meditira uz more, Zdenka Kovačiček danas je pak, kaže, najsretnija kada čuva svog malog unuka koji sada ima 4 mjeseca.

Iz svoje bogate karijere pamtit će samo lijepe stvari.

- A to su suradnje, događaji, moji albumi raznih žanrova, kazališne predstave, mjuzikli, gdje sam imala tu sreću i čast igrati najveće ikone glazbe u povijesti, u dva različita žanra - bluesu i jazzu. Glazba je najljepša umjetnost koja postoji - kaže Zdenka.

Za ovogodišnju Doru kaže da ima puno mladih, novih, nepoznatih, pa je znatiželjna. Za Tiju ima pitanje: 

- Kako si ti sa svojih 19 godina već uspjela doći pred Eurosong, a ja sam morala čekati punih 70? 

Tia odgovara: vremena se mijenjaju, a tu je i malo faktora sreće.

Zdenka Kovačiček misli da je njena pjesma savršena zbog poruke koju šalje: "just stay on the bright side". Odlazak na Eurosong za nju bi, kaže, bio vrhunac karijere. 

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!