18:12 / 28.11.2019.

Autor: T.D./Hina

Predstavljen program Adventa u Vukovaru

Foto: Jennifer Weese/DPA/PIXSELL

Foto: Jennifer Weese/DPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ovogodišnji Advent u Vukovaru počet će paljenjem prve adventske svijeće na u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti 1. prosinca u Gradskome muzeju.
Ovogodišnji Advent u Vukovaru počet će paljenjem prve adventske svijeće na u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti 1. prosinca u Gradskome muzeju, a zapalit će ju tradicionalno gradonačelnik Ivan Penava, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

Po riječima zamjenice vukovarskoga gradonačelnika Ivane Mujkić, događaji na otvorenome počet će 6. prosinca otvorenjem klizališta na Trgu Republike Hrvatske te dočekom sv. Nikole.

- To je zaista bogat program u kojem će svatko naći ponešto za sebe, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić, dodajući kako u programu sudjeluju gotovo sve ustanove u gradu, a ove godine prvi se put uključila i vukovarska Gradska knjižnica s Polarnim ekspresom, namijenjenim ponajprije mladim sugrađanima.

Održat će se i Božićni sajam, a uoči Božića bit će postavljene žive jaslice i održat će se tradicionalni koncert "Tiha noć u Vukovaru".

Grad Vukovar je za ovogodišnji program Adventa u Vukovaru osigurao 300 tisuća kuna, a još 60 tisuća kuna izdvojila je Turistička zajednica grada Vukovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!