Premijera filma 'Top Gun: Maverick'

26.05.2022.

20:07

Autor: HRT/IMS

Tom Cruise

Tom Cruise

Foto: Henry Nicholls / REUTERS

Obožavatelji Top Guna i Toma Cruisea, nakon 36 godina, dočekali su nastavak filma. Kritičari najavljuju pravi ljetni hit. U Kaptol Boutique Cinema prije premijere održava se panel o mogućnostima i izazovima žena u zrakoplovstvu.

video thumb

Inspirirani filmom, u Kaptolu su organizirali i panel na temu "Žene u zrakoplovstvu, iskustva i izazovi" na kojem su se predstavile hrvatske pilotkinje te jedina kapetanica Kristina Mlinarić. 

Ponosne su na to što rade i pozivaju sve žene da pristupe tom zanimanju.

- U principu su me kao dijete inspirirali zrakoplovi pored moje kuće u Velikoj Gorici, gdje su polijetali i slijetali. Nakon toga je počeo Domovinski rat, i tu je bilo vojnog zrakoplovstva. Naravno da žene nemaju nikakve prepreke u zrakoplovstvu. Nijedan muškarac nije neodobravao ulazak bilo koje djevojčice, djevojke u aeroklubove, na fakultet, rekla je Kristina Mlinarić, pilotkinja Croatia Airlinesa i trenutno jedina kapetanica zrakoplova u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!