Press konferencija i predstavljanje festivalskog CD-a Dore 2022.

16.02.2022.

14:11

Autor: Komunikacije HRT-a

Dora 2022

Dora 2022

Foto: - / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT)  održat će tradicionalnu, prvu press konferenciju i predstavljanje festivalskog CD-a Dore 2022. u subotu, 19. veljače, u 11 sati na terasi hotela Milenij u Opatiji (u slučaju kiše u predvorju hotela Milenij).

Tom prigodom festivalski CD Dore 2022. predstavit će:

- Želimir Babogredac, predsjednik uprave Croatia Recordsa
- Nikolina Mazalin - urednica CD-a "Dore 2022." Croatia Recordsa
- Klaudija Čular - PR Croatia Recordsa i (ko)urednica CD-a Dora 2022.
- Tomislav Štengl - voditelj HRT-ova projekta Dora 2022. i (ko)urednik CD-a Dora 2022.

Prigodnim pozdravnim slovom medijima i uzvanicima obratit će se:

- Fernando Kirigin - gradonačelnik Grada Opatija
- Ela Komlen - generalna direktorica Amadria park hotela Opatija
- Igor Štok - direktor dvorane Marino Cvetković u Opatiji
- Ernie Gigante Dešković - direktor Festivaala 21 Opatija
- Robert Šveb - Glavni ravnatelj HRT-a.

Konferenciju će moderirati Zlata Mück Sušec, a bit će joj nazočni i autori i izvođači Dore 2022., oni kojim će to dopustiti termini njihovih generalnih proba za HRT-ov večernji izravni prijenos spektakla Dore 2022. s početkom u 20:10 na Prvom programu HTV-a i u izravnom prijenosu Drugog programa Hrvatskog radija.

Statua Dore

Statua Dore

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Nakon završetka prve službene press konferencije Dore 2022. i tradicionalnog završnog fotosessiona svih sudionika Dore 2022. predstavnike medija pozivamo da nam se pridruže i na prigodnom mini-domjenku u hotelu Milenij, nakon čega izvođači i autori kreću na zadnju, kostimiranu generalnu probu Dore 2022. u 13 sati u dvoranu Marino Cvetković u Opatiji. Ona je zatvorena za medije - osim odobrenih ukupno 10 novinarskih mjesta za završni večernji spektakl u izravnom prijenosu HRT-a u samoj dvorani (ali ne i za fotoreportere i ostale TV ekipe, budući da su na raspolaganju naša dva HRT-ova službena fotografa Dore 2022. (Dario Njavro i Renato Branđolica) koji svim medijima putem našeg Press centra Dore promptno, tijekom cijelog trajanja Dore 2022., šalju svoje WeTransfer servise), a za koliko smo ukupno mjesta na tribinama dvorane, uz obvezne zaštitne maske i pridržavanje propisanog razmaka, dobili dopuštenje regionalnog epidemioliškog stožera.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Upute za akreditirane novinare i uzvanike Dore 2022.:

- zbog vrlo strogih epidemioloških pravila i propisanih nam mjera Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite RH, uz obvezne Covid potvrde (za sve one koji navečer ulaze u studio Dore 2022. (u dvorani Marino Cvetković u Opatiji), dužni ste pristupiti i prethodnom, brzom antigenskom testiranju, a koje možete obaviti i u našem prigodnom šatoru koji će biti postavljen ispred ulaza u samu dvoranu Marino Cvetković u Opatiji u petak, 18. veljače, od 9 do 17 sati, po propisanoj nam cijeni od 75 kuna (a koji snosite sami).

I zaključne upute za medije za drugu, završnu pobjedničku pressicu Dore: 20-ak minuta nakon proglašenja pobjednika, naša HRT-ova voditeljica Press centra Dore 2022. Nevenka Mikac provest će Vas s vaših mjesta na Press tribini u dvorani do vaših mjesta ispred pozornice Dore 2022., a gdje će biti dopuštena sva novinarska pitanja pobjedničkoj ekipi Dore 2022. i Glavnom ravnatelju HRT-a Robertu Švebu - uz moderiranje HRT-ove Zlata Mück Sušec - kao i uzimanje i snimanje njihovih prvih, ekskluzivnih pobjedničkih izjava za medije - uz izravni streaming cijele pobjedničke pressice na HRT-ovu službenom YouTube kanalu, a na koji se možete slobodno linkati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!