10:10 / 21.01.2020.

Autor: M.M./Hina

Princ Harry stigao u Kanadu

Foto: REUTERS/Toby Melville

Foto: REUTERS/Toby Melville

Foto: - / REUTERS

Britanski princ Harry stigao je u Kanadu kako bi započeo novi život sa suprugom Meghan i sinom Archiejem.
Britanski princ Harry stigao je u Kanadu kako bi započeo novi život sa suprugom Meghan i sinom Archiejem, nakon što je ranije ovaj mjesec najavio želju za samostalnijim životom i time pokrenuo krizu u obitelji Windsor.

- Harry i Meghan započinju život kao (gotovo) obični ljudi
- Kraljica pristala na prijelazno razdoblje za Harryja i Meghan
- Times: Meghan Markle potpisala ugovor s Disneyem

Televizija Sky News snimila je Harryja kako stiže na otok Vancouver, samo nekoliko dana nakon što je s kraljicom Elizabetom i drugim istaknutim pripadnicima kraljevske obitelji postigao dogovor o napuštanju kraljevskih dužnosti i odlaska u nov, "financijski neovisan život".

Buckinghamska palača i kraljica su u subotu objavili da Harry i Meghan više neće biti zaposlenici britanske monarhije, neće se više koristiti kraljevskim titulama te će si sami financirati budućnost. Svoje nove karijere gradit će u Kanadi i Sjedinjenim Državama.

Vojvoda i vojvotkinja Sussexa, kako su dosad bili službeno nazivani, proveli su šest tjedana u Kanadi krajem prošle godine. Njihov prvi angažman u ovoj godini bio je posjet kanadskom veleposlanstvu u Londonu kako bi im zahvalili na "nevjerojatnom" gostoprimstvu.

Meghan se u Kanadu vratila već 10. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!