12:04 / 19.12.2020.

Autor: V.G./Hina

Pronašli u zidu kuće boce viskija iz doba prohibicije

-

-

Foto: - / -

Svaka boca, uredno zamotana u papir i omotana špagom i trskom, mogla bi vrijediti 1200 dolara.
Kada je par u državi New Yorku čuo da je njihovu stotinu godina staru kući izgradio poznati krijumčar alkohola, mislili su da se radi o legendi, no tijekom obnove našli su dokaz da je legenda istinita, prenosi u subotu BBC.

Nick Drummond
i Patrick Bakker otkrili su 66 boca viskija iz doba prohibicije skrivenih iza zidova i poda kuće izgrađene 1915. u selu Ames, oko tri sata vožnje od New Yorka.

Old Smuggler Gaelic whiskey potječe iz listopada 1923. i još se uvijek proizvodi.

Svaka boca, uredno zamotana u papir i omotana špagom i trskom, mogla bi vrijediti 1200 dolara. Par većinu namjerava zadržati i prodati samo one koje su pune, navodi BBC.

- Kad smo kupili kuću čuli smo tu ludu priču da ju je izgradio krijumčar, pecar, grof, da je negdje zakopana hrpa novca. No, znate, živimo 'Bogu iza nogu' i nemamo ništa bolje za raditi nego pričati priče, rekao je ironično Drummond.

Surfajući internetom saznao je da je vlasnik kuće bio je Nijemac, poznat u selu kao grof Adolph Humpfner, tajnovit čovjek umiješan u brojne skandale, uključujući krijumčarenje alkohola u doba prohibicije.

Američka vlada je od 1920. do 1933. zabranila proizvodnju, prodaju i distribuciju alkohola, no to je rezultiralo eksplozijom crnog tržišta.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!