13:52 / 12.02.2018.

Autor: HRT

Proširenje obitelji merkata i 14 nijansi crvene

-

-

Foto: - / -

Što je posebno u ljubavnom životu koje vrste, posjetitelji Zoološkog vrta moći će doznati na Valentinovo – u srijedu, 14. veljače.
Obitelj merkata iz Zoološkog je vrta grada Zagreba dobila dva nova člana! Mužjak, stigao prije godinu dana iz Amsterdama, i ženka, stigla mjesec dana kasnije iz Frankfurta, početkom ove godine postali su roditelji. Na svijet su stigla dva mališana, za sada nepoznatog spola.

Jednomjesečne životinjice izvrsno napreduju. Roditelji ih brižno čuvaju, a najviše vremena još uvijek provode na prsima majke. Posjetitelji ih mogu vidjeti u njihovoj unutarnjoj nastambi u Afričkom selu.

Neodoljivi merkatići najbolje svjedoče o ljubavi koju rasplamsava maksimirska šuma. Pod krošnjama raznovrsnih stabala ljubuju životinje koje podrijetlo vuku sa svih strana svijeta.

Što je posebno u ljubavnom životu koje vrste, posjetitelji Zoološkog vrta moći će doznati na Valentinovo – u srijedu, 14. veljače. Ljubavne ture kreću u 11 i 13 sati, a ove godine nose naziv Četrnaest nijansi crvene.

Naime, u fokusu je 14 vrsta životinja. Uz merkata tu su dalmatinski pelikan, prstenastorepi lemur, madagaskarska pletilja, crvenovrati valabi, afrički lav, krunati ždral, dik-dik, dvogrba deva, sivi vuk, kalifornijski morski lav, alpaka, bjeloruki gibon i balijski čvorak.

Pod vodstvom edukatora posjetitelji će moći doznati kako se spomenute životinje udvaraju, biraju partnere, razmnožavaju te podižu mladunce.

Ljubavni obilasci Vrta traju sat i pol, a svaka skupina može imati do 30 sudionika, pa se kupon za besplatno sudjelovanje u obilasku treba podići na blagajni Vrta.

Parovi koje spaja ljubav prema životinjama, za Valentinovo se tradicionalno odlučuju za posvojenja omiljenih životinja iz Zoološkog vrta. Ove godine prigodnu ponudu ima i suvenirnica. Uz suvenire s merkatima, tu su i druge simpatične sitnice poput nakita i modnih dodataka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!