14:39 / 22.10.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Proslavljeni jazz trubač Allen Vizzutti nastupa u Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Njegova se truba može čuti u više od stotinu filmskih ostvarenja, uključivši glazbu za serije i filmove poput "Zvjezdanih staza" i "Povratka u budućnost", te u video igricama "Halo" i "Medal of Honor".
Američka trubačka zvijezda Allen Vizzutti, jedan od najboljih jazz glazbenika današnjice, gostovat će u okviru svoje europske turneje 10. studenog u Velikoj Gorici.

Među kolegama poznat i kao "Michael Jordan puhačke glazbe",  Vizzuti se vraća u Hrvatsku nakon sedam godina, ususret 13. Velikogoričkom Brass Festivalu koji se proteklih godina afirmirao kao značajno mjesto susreta slušatelja, skladatelja i izvođača.

Njegov koncert, na kojemu će se slavni trubač predstaviti djelima baroka i komercijalne glazbe, održat će se u Dvorani Galženica, gdje će mu se na klaviru pridružiti Kristina Bjelopavlović Cesar, a uoči koncerta održat će i radionicu.

Vizzutti instrumentom vlada nevjerojatnom lakoćom, uvijek sa snažnim osjećajem za ritam i liriku, ističe se u najavi hrvatskog koncerta s turneje koja obuhvaća još Sloveniju, Italiju i Austriju.

Dosad je obišao više od 60 zemalja diljem svijeta, svirajući s brojnim orkestrima, glazbenim ansamblima i poznatim umjetnicima, među kojima su Frank Sinatra, Barbara Streisand, Neil Diamond, The Commodores i Prince, dok je Chick Corea izjavio da rijetko koji glazbenik posjeduje tako iznimne kvalitete kao Allen Vizzutti.

Njegova se truba može čuti u više od stotinu filmskih ostvarenja, uključivši glazbu za serije i filmove poput "Zvjezdanih staza" i "Povratka u budućnost", te u video igricama "Halo" i "Medal of Honor".

Kao samouki glazbenik Vizzutti je dobio punu stipendiju za Eastman glazbenu školu gdje je završio magisterij, dobio je Certifikt za svirača, stalno mjesto u Brass ansamblu Eastman fakulteta, te je postao jedini glazbenik puhač kojem je dodijeljena Umjetnička diploma istog fakulteta.  Redoviti je i gostujući predavač radio je na brojnim fakultetima u Sjevernoj Americi, Europi, Japanu i Australiji.

Napisao je nekoliko knjiga, od kojih su The Allen Vizzutti Trumpet Method i New Concepts for Trumpet postale standard u učenju i podučavanju sviranja trube, a primjenjuju se po cijelome svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!