10:26 / 19.02.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Prva polovica 2018. u taktovima vrhunskih glazbenika Andree Bocellija i Andrea Rieua

-

-

Foto: - / -

Uistinu impresivna imena složili bi se mnogi, o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja kojima su ih okitili kako publika, tako i struka.
Ožujak i svibanj bit će u znaku velikana koji su dosadašnjim nastupima osvojili hrvatsku publiku i postali jamstvo odličnog glazbenog provoda.

Onima koji nisu u kalendaru označili 10. ožujka i 19. svibnja vrijeme je da to učine što prije! Svi istinski ljubitelji glazbe znaju da će tada u zagrebačkoj Areni biti održani glazbeni spektakli izvođača koji se već desetljećima nalaze u samom vrhu svjetske glazbene scene – talijanskog tenora Andree Bocellija te nizozemskog dirigenta i virtuoza na violini Andrea Rieua i njegovog Johann Strauss Orchestra.

Uistinu impresivna imena složili bi se mnogi, o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja kojima su ih okitili kako publika, tako i struka.

Bocelli je do sada prodao više od 80 milijuna nosača zvuka, nastupao na pozornicama kao što su Carnegie Hall, rimski Kolosej, opere u Sydneyu i Berlinu i njujorški Central Park, a lista osvojenih nagrada uključuje World Music Awards za najboljeg i najprodavanijeg izvođača na svijetu te Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

Rieu se, pak, može pohvaliti najvećim privatnim orkestrom na svijetu koji broji čak 60 članova, 40 milijuna prodanih albuma i nastupima koje godišnje pogleda čak 600.000 obožavatelja, ali i osvajanjem vrha Billboardove liste zarade od turneja 2013. godine kada je, uz Madonnu i U2, iza sebe ostavio Justina Biebera.

Andreu Bocellija publika će moći vidjeti u zagrebačkoj Areni 10. ožujka, dok će na istom mjestu 19. svibnja nastupiti i Andre Rieu uz Johann Strauss Orchestra. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!