Influenceri - sadašnjost i budućnosti turističke industrije

03.06.2022.

17:03

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/HRT

Međunarodni susret turističkih influencera

Međunarodni susret turističkih influencera

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Splitu je organiziran prvi međunarodni susret turističkih influencera, a uz pomoć partnera Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije pokrenula je i novu destinacijsku kampanju za ljubitelje društvenih mreža. Održan je i okrugli stol o utjecaju influencera na turističku industriju.

U Splitsko-dalmatinsku županiju doputovalo je 30-tak utjecajnih turističkih influencera iz nekoliko europskih zemalja, Velike Britanije, Brazila, Koreje. Lauru na društvenim mrežama prati nekoliko stotina tisuća pratitelja, na Tik Toku i Instagramu.

- Moguće je imati nevjerojatan život i biti influencer. Mislim da to ovisi o načinu na koji sami sebe predstavljate na tržištu, kako poslujete s klijentima, rekla je influencerica Laura Budryte.

Srednja je Dalmacija kao destinacija za svoju kampanju odabrala Ellu Dvornik Pierce koju samo na Instagramu prati 550 tisuća pratitelja i svjetskog putnika i fotografa Gorana Jovića.Oni su na okruglom stolu o utjecaju društvenih mreža na turističku industriju predstavili svoje profile,svoj život i objave. Za struku su oni i sadašnjost i budućnosti turističke industrije i dobro osmišljenih kampanja.

- Individualni medijski djelatnici koji ne samo da planiraju medijske sadržaje, nego ga i stvaraju i moraju pronaći svoju publiku kojoj to treba reći i u interakciji s publikom donositi dinamični medijski napor, rekao je Domagoj Bebić s Fakulteta političkih znanosti.

U Hrvatskoj turističkoj zajednici prate trendove.

- Dobar status pri odabiru putovanja, isto tako jedna autentičnost jer svako od njih ima svoju publiku tako da će oni puno bolje prezentirati destinaciju nego mi, rekla je Lucija Natalija Jerković, voditeljica Odjela za globalnu promidžbu, HTZ.

A svjesni su toga i organizatori ovog prvog međunarodnog susreta pa su Influenceri svoje destinacijsko putovanje nastavili u Makarskoj,na Braču,Hvaru,potom posjetom viteškome gradu Sinju i slavnim imotskim jezerima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!