10:32 / 02.06.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Prvi zagrebački festival monodrame

Prvi zagrebački festival monodrame

Prvi zagrebački festival monodrame

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Stati sam pred publiku i zadržati njezinu pozornost sat ili čak dva, za glumce je jedan od zahtjevnijih zadataka, pa je i monodrama najteži kazališni žanr koji glumačko umijeće afirmira na najbolji mogući način. Festival traje tjedan dana, a najbolju monodramu čeka i posebna nagrada, skulptura u bronci slikara i kipara Dimitrija Popovića.

Prvi zagrebački Festival monodrame u organizaciji Teatra Gavran sinoć je svečano otvoren u centru Uranija, a tamo je bila i ekipa Vijesti iz kulture:

Organizatorica festivala Mladena Gavran istaknula je da publiku u tjedan dana očekuje šest vrlo zanimljivih predstava koje su probrane iz velikog izbora.


- 28 je bilo prijavljenih monodrama što govori da zapravo ljudi, vjerojatno je to i ovaj Covid i vrijeme distance i lockdowna, je potaklo mnoge glumce da se bace u rad na monodrami, tako da je bila velika selekcija i teška selekcija, zaključila je Gavran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!