17:44 / 12.12.2019.

Autor: K.D./HRT

Publika s velikom sigurnošću "zeznula" Pavla na 13. pitanju!

-

-

Foto: - / -

Mladi student Pavao Banić u 13. emisiji kviza "Tko želi biti milijunaš" već je na svom prvom, nesretnom 13. pitanju ostao bez šanse za milijun kuna...
Svi smo bili uzbuđeni još od prošle emisije popularnog kviza  "Tko želi biti milijunaš", kada je mladi student iz Ivanić-Grada Pavao Banić prekinut sirenom na 13. pitanju, ali u, za njega, nesretnoj 13. emisiji nismo dobili novog milijunaša! I voditelj Tarik Filipović bio je vrlo uzbuđen zbog mogućnosti da Pavao nastavi uspješan niz, jer samo su ga tri pitanja dijelila od milijuna, a još je dva džokera imao u "džepu". Nažalost, "pao" je odmah na prvom! Pitanje za 250.000 kuna glasilo je: Koji se metal "ušuljao" u srce vitamina B12 - krom, nikal, kobalt ili cink? Nije išao na džoker pola-pola, već je zatražio pomoć publike, koja je s čak 62 posto stisnula odgovor cink. Poslušao je savjet, ali odgovor je bio pogrešan! Radilo se o kobaltu - jedinom metalu u strukturi nekog vitamina, B12 ili kobalamina. Nakon njega najbrži prst imao je 27-godišnji magistar povijesti Matej Križman iz Pule, koji je na pitanju za 4.000 kuna zatražio džoker pola-pola: Koji je filmski i književni lik pred kraj života zaboravio hodati i govoriti - Benjamin Button, Juriij Živago, Vito Corleone ili Hannibal Lecter? Tarika je nasmijao asocijacijom da je Živago onaj ruski film koji dugo traje...  U ponudi su ostali Button i Živago, pa se točno odlučio za Buttona. Publika se iskupila na sljedećem pitanju: Na kojem otoku ne postoji istoimeno naselje - Cresu, Pagu, Korčuli ili Braču i s 39 posto točnih odgovora Brač pomogla Mateju.  
Ali, već je sljedeće pitanje iz Tarikovih vremena uzelo i trećeg džokera - zovi, a tražio se dobar poznavatelj opusa Azre. Je li Štulić pjevao pjesmu Pavel, Detour, Jinx ili Yammat nije znao ni džoker.  Matej je riskirao rekavši Pavel, a Tarik nam je, dakako, otpjevao početak pjesme koju, kaže, nikad nije razumio - odgovor je bio točan! Tako je Matej  bez džokera hrabro krenuo dalje... Međutim, na pitanje: Gdje su "s neba pali" Armstrong, Collins i Aldrin nije znao odgovor i odlučio je odustati te otišao kući s osvojenih 16 tisuća kuna! I dobro da nije riskirao, jer točan je odgovor bio u Tihi ocean, a on bi se odlučio za Dolinu smrti. Treći je večerašnji natjecatelj bio 48-godišnji otac četvero djece Domagoj Njegovan iz Našica. Prvo pitanje koje ga je mučilo glasilo je; Nedostatak koje kiseline uzrokuje skorbut, nekada pogubnu bolest pomoraca - mliječne, folne, jodne ili askorbinske? Zatražio je pomoć publike, koja je s čak 63 posto glasala za askorbinsku kiselinu - i donijela mu 4.000 kune. Nove nedoumice donijelo je pitanje za prelazak drugog praga: Koji sir ne pripada skupini plavih sireva - camembert, gorgonzola, roquefort ili stilton? Iako je ljubitelj sireva, tražio je džoker 50:50 i između camemberta i stiltona točno odabrao prvog. Šećer na kraju emisije bila je mozgalica: Kad bismo sve odgovore u igri Najbrži prst pročitali po abecedi, koji bi odgovor bio četrnaesti po redu:  CADB, BDCA, CBAD ili DABC? Domagoj je dobrom računicom stigao do točnog odgovora A - CADB i osvojio 64.000 kuna. Sirena ga je prekinula prije 12. pitanja i sa džokerom zovi, pa svakako budite s nama i sljedećeg četvrtka, jer opet vas pitamo Tko želi biti milijunaš?

Niste li gledali ovotjedno izdanje kviza, a želite provjeriti svoje znanje, potražite ga na našoj multimedijskoj usluzi HRTi, gdje će biti još neko vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!